ASV tuksnesī uzradies savāds objekts (3)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Utah Department of Public Safety / via REUTERS

Kad Jūtas štata tuksnesī nejauši tika uziets dīvains metāla objekts, sociālajos tīklos sākās visdažādākie minējumi par to, kas tas ir un kā uzradies nekurienes vidū, vēsta aģentūra "Reuters".

Neparasto objektu pagājušonedēļ pamanīja Jūtas Sabiedrības drošības departamenta komanda, kura no helikoptera skaitīja resnragu aitas štata dienvidaustrumos. Pašā tuksneša viducī viņi pamanīja metāla monolītu, kurā atmirdzēja saules stari. 

Helikopters nosēdās nomaļajā vietā, lai tuvumā apskatītu dīvaino atradumu, kas ir apmēram divu cilvēku augumā. Pilots Brets Hačingss norāda, ka komanda neesot atradusi "pārliecinošas indikācijas", kā priekšmets varētu būt tur nokļuvis.

Precīza tā atrašanās vieta netiek izpausta, lai nepievilinātu ziņkārīgos. 

Hačingss joko par objekta iespējamo ārpuszemes izcelsmi un atsaucēm uz kinorežisora Stenlija Kubrika 1968.gada filmu "2001: A Space Odyssey", taču uzskata, ka tam noteikti ir kāds prozaiskāks izskaidrojums.

"Es pieņemu, ka to varētu būt uzstādījis kāds mākslinieks vai arī filmas "2001: A Space Odyssey" fans," sacīja Hačingss.

Kinolentē figurē priekšmets, kas ir līdzīgs Jūtas tuksnesī atrastajam, tāpēc nav brīnums, ka atradums piesaistījis gan zinātniskās fantastikas fanu, gan arī sazvērestības teoriju piekritēju uzmanību.

Zemesgabals, uz kura objekts atrodas, pieder ASV Zemes pārvaldības birojam. Iestāde otrdien atteicās sniegt komentārus par tās sākto izmeklēšanu saistībā ar atradumu, tomēr tā sociālajos tīklos pajokoja, ka neautorizēta valsts zemes izmantošana "ir nelikumīga neatkarīgi no tā, no kuras planētas esat nācis".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu