Aptauja: 58% atbalsta Latvijā ieceļojošo elektronisku aptaujāšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

58% ceļotāju atbalsta ieceļojošo cilvēku elektronisku aptaujāšanu Latvijā, secināts "airBaltic" un pētījumu kompānijas "Oxford Research Baltics" aptaujā par Covid-19 pandēmijas ietekmi uz ceļošanas paradumiem.

Aptauja tika veikta no šā gada 5.novembra līdz 13.novembrim, ievācot atbildes no vairāk nekā 780 pasažieriem, kuri ceļojuši no lidostas "Rīga" laika posmā no šā gada 1.septembra līdz 5.novembrim.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 80% ceļotāju uzskata, ka sejas un deguna maskas lietošana, distances ieturēšana un roku mazgāšana ir efektīvākie līdzekļi cīņā ar Covid-19 izplatību.

58% ceļotāju uzskata, ka valstī ieceļojošo cilvēku elektroniska aptaujāšana ir piemērots un labs kontroles pasākums, lai izsekotu un ierobežotu Covid-19 izplatību. Atbildot uz atvērto jautājumu par drošības pasākumiem, respondenti arī norādīja, ka lidošanu uzskata par drošu, pateicoties lidojumos ieviestajiem drošības pasākumiem.

79% respondentu norādīja, ka viņi ceļo mazāk, ņemot vērā, ka robežu šķērsošana ir ierobežota, un dodas tikai svarīgos ceļojumos, lai uzturētu biznesa attiecības un satiktu ģimenes locekļus. 54% ceļotāju atzinuši, ka ceļošanas ierobežojumi radījuši ievērojamu ietekmi uz viņu darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu