Venecuēlā sešiem naftas industrijā strādājošiem amerikāņiem piespriež cietumsodu (3)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Tiesnesis Venecuēlā ceturtdien atzina sešus ASV naftas rūpniecības darbiniekus par vainīgiem korupcijā un piesprieda viņiem cietumsodus, paziņoja viņu advokāti.

"Protams, aizstāvība pārsūdzēs šo lēmumu tiesā," sacīja advokāte Marija Alehandra Poleo, kas palīdzēja pārstāvēt trīs no apsūdzētajiem.

Tā sauktais ""Citgo" sešnieks" strādāja ASV bāzētajā naftas pārstrādes uzņēmumā "Citgo", kas pieder Venecuēlas valsts naftas kompānijai PDVSA. Viņi pirms trim gadiem tika atvilināti uz Venecuēlu, lai piedalītos biznesa sanāksmē, bet tur tika apcietināti par apsūdzībām korupcijā.

Pieciem no šiem vīriešiem tika piespriests 8 gadu un 10 mēnešu cietumsods, bet vienam - 13 gadu cietumsods. Pieci uz īsāko termiņu notiesātie pēc pāris gadiem var tikt atbrīvoti pret galvojumu. 

Prāva sākās pirms četriem mēnešiem, bet pēdējie argumenti tika uzklausīti ceturtdien, un tiesnesis uzreiz pasludināja spriedumu.

Amerikāņi tika apsūdzēti par līdzekļu piesavināšanos saistībā ar neīstenotu priekšlikumu refinansēt "Citgo" obligācijas četru miljardu ASV dolāru vērtībā, piedāvājot kā ķīlu 50% īpašuma daļu šajā kompānijā. Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro toreiz apsūdzēja viņus "valsts nodevībā".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu