Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Klitora vibrators – rotaļām, kas vainagojas ar kulmināciju

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: FUN FACTORY GmbH

Cilvēka ķermeņa izpēte ilgst vairākus gadu tūkstošus: pa šo laiku mums ir izdevies kilometriem dziļi nolaisties okeāna dzelmē, radīt mākslīgo intelektu, nokļūt uz Mēness un pamanīt melnos caurumus kosmosā. Šķiet neticami, ka tik strauja zinātnes progresa laikmetā patiesā sievietes klitora uzbūve tika atklāta tikai pirms nedaudz vairāk kā divdesmit gadiem.

Pretēji vīrieša fizioloģijai, sievietes orgasms reproduktīvajai funkcijai nav nepieciešams. Sieviete orgasmu var neizjust vispār, bet tomēr turpināt dzimtu. Tomēr veselības un dzīves kvalitātes kontekstā baudai un orgasmam ir būtiska nozīme. Vairs nav noslēpums, ka klitora vienīgais un īpaši svarīgais uzdevums ir sniegt savai saimniecei baudu, bet tikai 1998. gadā austrāliešu uroloģe Helēna O’Konela atklāja, ka tas sīciņais veidojums, ko ikdienā saucam par klitoru, patiesībā ir tikai aisberga redzamā daļa. Pētnieki visu šo orgānu, kas ir aptuveni persika lielumā un pēc skata ļoti līdzinās vīriešu ģenitālijām, mēdz saukt par klitorālo kompleksu. Tā jutība vairākas reizes pārsniedz jebkuras citas ķermeņa zonas justspējas kapacitāti, paverot plašas iespējas baudas eksperimentiem, tādēļ, protams, klitora stimulācijai paredzēto rotaļlietu klāsts ir ļoti plašs.

Šoreiz stāstīsim par klitorālajiem stimulatoriem, kas tehnoloģiski ļoti dažādi, bet tos vieno kontakta stimulācijas princips. Savukārt kādā no nākamajiem rakstiem apskatīsim arī bezkontakta stimulatorus, kas radījuši apvērsumu sieviešu baudas pasaulē.

Bet tagad par visu pēc kārtas! Klitora kontakta stimulatorus var iedalīt šādās grupās:

Foto: SexyStyle

Masažieri. Pēc formas masažieris līdzinās mikrofonam. Izmērā lielākie eksemplāri ir izcili visa ķermeņa, muguras un it īpaši spranda masāžai, jo to spēcīgā vibrācija ļoti labi atslābina muskuļus. Kādēļ tos izmanto arī intīmo zonu masāžai? Jo to jauda parasti nodrošina ļoti ātru rezultātu, bet jāņem vērā, ka lielā masažiera jauda var šķist pārāk spēcīga un klitora stimulācija var radīt pārkairinājumu un pat sāpīgas izjūtas. Ir pieejami arī mazāka izmēra masažieri, kas ir mazāk jaudīgi un klitoram saudzīgāki.

Mazie pirkstiņveidīgie vibratori. Šīs rotaļlietas ir īpaši iecienītas, pateicoties to mazajam izmēram. Tie ir īpaši ērti izmantošanā kopā ar partneri vai līdzņemšanai rokassomiņā. Jāpievērš uzmanība jaudai, jo izmērā pavisam mazie, kas darbināmi ar baterijām, var nebūt gana spēcīgi. Labāk izvēlēties lādējamu modeli, kas turklāt būs arī ūdensizturīgs.

Īpaši interesanti dizainiskie risinājumi. Ir arī tādas klitora masāžai paredzētas rotaļlietas, kas izskatās kā dizaina objekti un drīzāk atgādina figūriņu vai suvenīru no kāda ceļojuma. Tie var būt abstraktas formas un pilnīgi nelīdzināties seksa rotaļlietai. 

Svarīgi ņemt vērā, ka klitora vibrators vienmēr ir jāizmanto komplektā ar ūdens bāzes lubrikantu, lai uzlabotu slīdamību, gūtu lielāku baudu un arī nebojātu rotaļlietas materiālu.

Šeit var aplūkot klitora vibratoru daudzveidīgo piedāvājumu, izvēloties savai gaumei piemērotāko seksa rotaļlietu, bet turpmāk aicinām sekot līdzi Baudas kalendāram. Rīt stāstīsim, kas ir pulsatori, kā tos izvēlēties un izmantot.

Raksts tapis sadarbībā ar "SexyStyle".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu