Sniega un apledojuma dēļ Latvijas austrumos daudzviet apgrūtināta braukšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pirmais sniegs.
Pirmais sniegs. Foto: Gunita Kļava/LETA

Sniega un apledojuma dēļ šorīt Latvijas austrumu daļā daudzviet ir apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem, savukārt Kurzemē ir apledojis ir Ventspils šosejas posms no Usmas līdz Ventspilij, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Vidzemē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti Vidzemes šosejas (A2) posmā no Līgatnes līdz Virešiem, Valmieras šosejas (A3) posmā no Strenčiem līdz Valkai, kā arī autoceļa Tīnūži-Koknese (P80) posmā no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Tāpat braukšana ir apgrūtināta Daugavpils šosejas (A6) posmā no Skrīveriem līdz Nīcgalei un Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Jēkabpils līdz Varakļāniem un no Stolbovkas līdz Terehovai.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem šorīt apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Cēsu, Gulbenes, Jēkabpils, Liepājas, Ludzas, Valkas un Valmieras apkārtnēs.

Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistīta 71 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Mainīgos laika apstākļos autovadītāji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Autovadītājiem ir jārēķinās ar to, ka ceļa virsmas stāvoklis var mainīties negaidīti un strauji. Īpaša piesardzība jāievēro rīta stundās, kā arī uz ceļiem, uz tiltiem, pie ūdenstilpnēm, ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, jo tur ir lielāka atkalas iespējamība, brīdina LVC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu