Francija sāk mazināt Covid-19 ierobežojumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ņemot vērā saslimstības rādītāju mazināšanos, Francija sākot no sestdienas pakāpeniski sāk samazināt koronavīrusa pandēmijas apkarošanai ieviestos ierobežojumus. Varasiestādes arī paziņojušas, ka uz svētkiem atcels komandantstundu.

Nepārtikas veikali atkal drīkst atsākt darbu, ievērojot stingras sanitārās normas, taču durvis tiem jāslēdz ne vēlāk kā pulksten 21:00. Tomēr restorāni, bāri, kafejnīcas, fitnesa zāles un kultūras iestādes joprojām paliek slēgtas.

Francijas iedzīvotājiem no šodienas atkal ir atļauts pārvietoties 20 kilometru rādiusā ap savu dzīvesvietu, taču ne ilgāk par trim stundām. „Zaļā gaisma” dota arī skolu nodarbībām svaigā gaisā, kā arī reliģiskajiem rituāliem, ja tajos nepiedalās vairāk par 30 cilvēkiem.

Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņojis, ka vīrusa izplatība ir „nobremzēta”, taču vajadzīga zināma piepūle, lai nepieļautu trešo vilni. Ar koronavīrusu saistīto nāves gadījumu skaits Francijā pārsniedzis 50 000 robežu.

Decembra vidū, gatavojoties Ziemassvētkiem, Francijā ir plānota tālāka vīrusu ierobežojošo pasākumu atcelšana. Ja katru dienu no jauna inficēto skaits nepārsniegs 5000, tiks atvērti teātri, muzeji un kino zāles. Arī šajos gadījumos būs jāievēro stingras sanitārās normas, kas ietver distancēšanos un cilvēku skaita ierobežojumus.

Savukārt 24. un 31.decembrī – Ziemassvētkos un Jaunajā gadā, paredzēts atcelt komandantstundu, lai cilvēki varētu atzīmēt šos svētkus.

Saskaņā ar Džona Hopkinsa universitātes datiem, Francija pašlaik ieņem septīto vietu pasaulē pēc koronavīrusa upuru skaita un ceturto pēc inficēto skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu