Samazinās iedzīvotāju kustība no mikrorajoniem uz Rīgas centru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

No oktobra sākuma samazinājusies iedzīvotāju kustība no Rīgas mikrorajoniem un piepilsētām uz Rīgas centru, liecina mobilo sakaru operatora "Tele2" mobilo sakaru patēriņa dati.

Apkopotā informācija liecina, ka arī lielveikalus iedzīvotāji apmeklē retāk, ko apliecina tajos veikto zvanu skaita pakāpeniskais kritums par aptuveni 30%.

"Pēc mobilo sakaru patēriņa datiem, redzam, ka ārkārtējās situācijas laikā turpina samazināties cilvēku kustība. Strauji pieaugošais Covid-19 saslimušo skaits, kā arī arvien jauni ierobežojumi un valstī izsludinātā ārkārtējā situācija, liek iedzīvotājiem pārskatīt un mainīt savus ieradumus," pauda "Tele2" komercdirektors Raivo Rosts. 

Vienlaikus Rosts atzīmēja, ka šoruden, salīdzinot ar situāciju pavasarī, iedzīvotāji pakāpeniskāk maina paradumus. Šobrīd mobilo sakaru patēriņš lielveikalos un cilvēkiem pārvietojoties no Rīgas kaimiņu novadiem uz galvaspilsētas centru nav samazinājies līdz līmenim, kāds tas bija pavasarī.

Uzņēmumā atzīmēja, ka straujāku kritumu cilvēku pārvietošanās paradumos varētu gaidīt šonedēļ, jo Covid-19 izplatības dēļ 12 pašvaldībās stājušies spēkā stingrāki ierobežojumi, kā arī no pirmdienas visā valstī skolās vienam audzēknim ir jānodrošina trīs kvadrātmetru platība, ko daudzas izglītības iestādes nevarēs nodrošināt, un attiecīgi pieaugs to mācību iestāžu skaits, kas mācības organizē attālināti.

Kompānijā piebilda, ka arī ļoti straujais ar Covid-19 saslimušo skaita pieaugums pagājušajā nedēļā cilvēkiem var likt būt vairāk piesardzīgiem un retāk doties ārpus mājas.

Jau vēstīts, ka "Tele2" pagājušajā gadā strādāja ar 136,669 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 2% un bija 31,519 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu