Pārdošanā beidzot nonāks laboratorijā izaudzēta vistas gaļa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vistas nageti. Ilustratīvs attēls.
Vistas nageti. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Singapūras restorānos drīz būs pieejama laboratorijā izaudzēta vistas gaļa, padarot Singapūru par pirmo valsti pasaulē, kas devusi zaļo gaismu gaļai, kas radīta, nenogalinot nevienu dzīvnieku.

ASV uzņēmuma “Eat Just” pārstāvji trešdien paziņoja, ka viņu radītā gaļa ir apstiprināta tirdzniecībai un būs vistas nagetu sastāvā.

Šie jaunumi “iezīmē pamatīgu izrāvienu globālajā pārtikas industrijā,” teica kompānijas pārstāvji, pieminot, ka ļoti daudzi uzņēmumi tagad cenšas radīt videi nekaitīgākus gaļas iegūšanas veidus.

“Esmu pārliecināts, ka šis iegūtais apstiprinājums būs viens no daudziem Singapūrā un valstīs visā pasaulē,” komentēja viens no kompānijas dibinātājiem Džošs Tetriks.

Regulārs gaļas patēriņš ir drauds videi, jo liellopi izdala metānu, kas ir siltumnīcefekta gāze. Savukārt mežu izciršana, lai dzīvniekiem būtu ganības, iznīcina dabisko barjeru, kas šķir mūs no klimata pārmaiņām.

Pieprasījums pēc ilgtspējīgām gaļas ieguves alternatīvām mūsdienās pieaug, jo pieaug arī spiediens no patērētājiem, kurus uztrauc dzīvnieku labklājība un apstākļi, kādos tie tiek audzēti.

Pastāvēja šaubas, ka audzēt gaļu laboratorijā būs ārkārtīgi dārgs process, tomēr kompānijas “Eat Just” runasvīrs atklāja, ka viņiem ir izdevies ievērojami samazināt izmaksas, vēsta ziņu aģentūra “AFP”.

Tiek paredzēts, ka gaļas patēriņš līdz 2050. gadam pieaugs par 70 procentiem, tāpēc laboratorijā izaudzēta gaļa varētu spēlēt nopietnu lomu nākotnes pārtikas patēriņā.

“Strādājot kopā ar lauksaimniecības sektoru un likumdevējiem, tādas kompānijas kā mūsu var palīdzēt apmierināt pieaugošo pieprasījumu pēc gaļas, kad populācija līdz 2050. gadam būs sasniegusi 9,7 miljardus,” stāstīja Tetriks.

Singapūrā praktiski nepastāv lauksaimniecība, un 90% pārtikas tiek importēta. Tieši tāpēc šī alternatīva, kas padara ēdienu pieejamāku, ir ļoti vērtīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu