Ukrainas eksprezidents: Donbasa krīzes dēļ jāpastiprina sankcijas pret Krieviju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Krievija ir jāizslēdz no starptautiskās maksājumu sistēmas, ja līdz gada beigām Donbasa konflikts nebūs noregulēts, uzskata Ukrainas eksprezidents un Donbasa noregulējuma trīspusējās kontaktgrupas Ukrainas delegācijas vadītājs Leonīds Kravčuks.

"Tās var būt sankcijas, kas saucas - starptautiskā maksājumu sistēma. Mēs to lūgsim un pieprasīsim," Ukrainas telekanāla ēterā vaicāts par Donbasa situācijas noregulējumu, sacīja Kravčuks.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Ukraina ir uzticīga idejai par Donbasa konflikta diplomātisku noregulējumu.

Vēl novembrī Kravčuks sacīja, ka Minskas vienošanās nosacījumu izpildes pasākumu kompleksa dokuments, kas tika parakstīts 2015.gadā Petro Porošenko administrācijas laikā, bija milzīga kļūda un ir "politiska cilpa" Ukrainas kaklā.

Maskava uzstāj, ka Krievija Donbasā nav konflikta puse un ka Minskas kontaktgrupā darbojas kā starpnieks starp Kijevu un Donbasa separātistiem.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Saskaņā ar ANO aplēsēm konfliktā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 13 000 cilvēku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu