Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Sasaistes rīki – asākām izjūtām un jaunai pieredzei seksā (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: FUN FACTORY GmbH

Par BDSM rotaļām guļamistabā daļai sabiedrības joprojām ir visai miglains priekšstats. Piemēram, daudzi uzskata, ka sasaistes (angļu val. – “bondage”) funkcija ir tikai partnera pakļaušana un ierobežošana. Patiesībā šīs aktivitātes galvenais mērķis ir daudz plašāks – saasināt ikkatru maņu, paplašināt uztveres robežas un ļaut piedzīvot pavisam jaunu pieredzi. 

Visiem ir zināms fakts, ka, cilvēkam zaudējot kādu no maņām, pārējās maņas saasinās – tieši šis faktors tad arī ļoti labi izskaidro sasaistes rīku iedarbības principu un popularitāti pāru rotaļās. Ar sasaistītām ekstremitātēm (vai ierobežotu redzi, dzirdi) ir grūtāk pretoties otra darbībām un pašam kontrolēt lietu gaitu. Atliek tikai viens – ļauties procesam un izbaudīt to! Tā ir fantastiska iespēja atslābināties, atpūsties no vadīšanas un pilnībā atdoties otram cilvēkam, sasniedzot jaunas baudas virsotnes.

Ja intīmajā dzīvē iestājusies rutīna, mazi solīši BDSM virzienā var veicināt kaisles uzplūdu. Turklāt nav nepieciešams uzreiz mesties galējībās, ierīkojot mājās istabu, kas aprīkota ar visu iespējamo ekipējumu – eksperimentus var sākt palēnām, kopīgi izlemjot, ko gribētos pamēģināt.

Sasaistes piederumu arsenāls ir visai plašs: roku un kāju saites, roku un kāju skavas, rokudzelži, mutes aizbāžņi, kakla siksnas ar pavadu, virves, pašlīmējošās sasaistes lentes – tā ir tikai daļa no piedāvājuma. Visklasiskākais piemērs ir ar acu apsēji, ko izmanto, lai iedarbinātu fantāziju un aktivizetu dzirdes, ožas un ādas jutīgumu. Interesants rīks ir arī nevainības josta, kas paredzēta vīriešiem: šajā "būrītī" fallam nav iespējams piebriest erekcijas stāvoklī. Tā ir augstākā paškontroles pilotāža un viens no intensīvāk izbaudāmajiem pakļaušanās elementiem – it īpaši, ja nevainības jostu aizslēdz dominējošā persona, atslēgu paturot sev.

Foto: SexyStyle

Pakļaušanas rīki palīdz pārim nodalīt lomas – kurš būs dominantā persona (darbību izpildītājs) un kurš pakļautā (galvenais baudas guvējs). Uzliekot roku saites, kāju skavas vai aizsienot acis, persona tiek pakļauta, kas nozīmē pilnīgu uzticēšanos turpmākajai dominanta rīcībai. Tiesa gan, pilnībā pakļauties vajadzētu tikai tādam partnerim, kurš perfekti pārzina sava pakļautā vēlmes, limitus, fizioloģiskās reakcijas, fantāzijas utt.

Kas jāņem vērā, izvēloties sasaistes aprīkojumu

Izvēloties savai gaumei atbilstošākos sasaistes atribūtus, pirmkārt, ir jāpievērš uzmanība drošībai. Lai izvairītos no traumām, aprīkojumam ir jābūt kvalitatīvam, jo BDSM rotaļu mērķis nav savainot vienam otru, bet gan baudpilni pamocīt.

Pirms pievēršamies pikantām rotaļām, jāielāgo galvenie BDSM pakses pamatprincipi: drošība, saprātīgums un abpusēja piekrišana. Kādam no šiem nosacījumiem iztrūkstot, process nebūs abiem iesaistītajiem baudāms un var beigties pat ļoti bēdīgi.

Roku un kāju sasaistīšanai labāk zvēlēties izstrādājumus no ādas vai mākslīgās ādas nevis klasiskos metāla vai plastikāta rokudzelžus, kas var radīt locītavu nospiedumus, nobrāzumus, zilumus vai norīvējumus. Lai procesa laikā nenāktos piedzīvot nepatīkamus pārsteigumus vai traumas, arī rotaļlietu spādzītēm, ķēdītēm un citai furnitūrai jābūt perfekti funkcionējošai un izturīgai.

Virves drīkst izmantot tikai tad, kad ir apgūti drošības tehnikas pamati – kuras ķermeņa zonas nedrīkst sasaitēt, un kā personu nepieciešamības gadījumā ātri atsvabināt no virves valgiem.

Labākie mutes aizbāžņi būs izmērā mazāki, veidoti no silikona materiāla un aprīkoti ar caurumiem vieglākai elpošanai.

Šeit var aplūkot sasaistes, lai izvēlētos savai gaumei piemērotākās. Aicinām arī turpmāk sekot līdzi Baudas kalendāram, jo jau rīt stāstīsim par sensorajām rotaļām.

Raksts tapis sadarbībā ar "SexyStyle".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu