Joga saspringuma mazināšanai un miega kvalitātes uzlabošanai

Video nodarbība!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: No personīgā arhīva

No stresa izvairīties mūsdienās ir gandrīz neiespējami. Tas piemeklē mūs visus lielākā vai mazākā mērā, taču to ir iespējams mazināt, parūpējoties par sevi pašos pamatos– par veselīgu miegu, par svaigu gaisu, par sabalansētu uzturu, par kustībām, par savu mentālo veselību un līdzsvaru. 

Visus šos elementus savienojot kā puzles gabaliņus, radīsi sev daudz mierpilnāku dzīvi. Taču bieži vien nepieciešams izdarīt pavisam maz, lai iegūtu ļoti daudz.

Zemāk mūsu veselībai vēlamajā rubrikā "Miera atslēga - viss ir tevī!" lasi dažus ieteikumus no jogas skolotājas Līgas Ozolas, kā arī noteikti piedalies video jogas nodarbībā.

JOGAS NODARBĪBA: "Saspringuma mazināšana un miega kvalitātes uzlabošana"

Music: Someday/ Musician: Alexander Delarge https://icons8.com/music/

Uzmanības pārslēgšana un elpošana

Ja vēlies atpūtināt prātu, tad sāc ar uzmanības pārslēgšanu no ārējās pasaules uz iekšējo. Šo vislabāk darīt ar elpas palīdzību, jo

tavs prāts vienmēr seko tavai elpai - ja elpa ir ātra, tad prāts ir saspringts. Taču, ja elpa ir dziļa, lēna un mierīga, tad arī prāts uz to tiecas un pielāgojas.

Atrodi vakarā brīvu brīdi un mierīgu vietu, kur vismaz piecas minūtes vari pabūt viens pats. Apsēdies ar taisnu muguru (vēlams muguru neatbalstīt) un rokas ieliec klēpī, plaukstas pagriežot uz augšu. Sajūti pēdas pie zemes. Sajūti savu ķermeni telpā un to, kā tevi atbalsta virsma, uz kuras sēdi. Atbrīvo seju un žokli. Veic dziļu ieelpu un plūstošu izelpu, novēro, kas tavā ķermenī sakustas, kad to dari. Uzliec labo plaukstu uz vēdera, kreiso- uz krūšukurvja. Turpini dziļas ieelpas un virzi dziļo elpu vēderā- ieelpas laikā vēders klūst lielāks, izelpas laikā saplok. Tā elpo vismaz 3 minūtes.

Joga un stiepšanās

Spriedze un stress glabājas ķermenī un visbiežāk mēs to noglabājam plecu daļā, sprandā un gurnos. Regulāras jogas nodarbības iedarbojas uz ķermeni tūlītēji un darbojas arī ilgtermiņā. Tai nav karu reizi jābūt stundu garai nodarbībai, pietiktu ar 10 minūtēm vieglas jogas dienā, lai tu jūtami uzlabotu savu dzīves kvalitāti- atbrīvotu ķermeni no spriedzes un nomierinātu prātu. Ķeries klāt uzreiz un izpildi dažus viegli paveicamus vingrinājumus plecu zonai video, kas pievienots šim rakstam!

Apzinātība

Brīžos, kad esi apzināts- esi šeit un tagad, tavs prāts atpūšas, un tu neprojicē savas pagātnes pieredzes nākotnē. Cik apzināts tu esi? Vai, gatavojot ēst, tu domāt par simts citām lietām, kas tev vēl pēc tam ir jāpaspēj? Vai, spēlējoties ar saviem bērniem, tu patiesi esi klātesošs jeb kaut kur aizklīdis domās un plānos?

Tad, kad kaut ko dari, mēģini būt domās klāt un ar sajūtām iegremdēties procesā. Kad ej pa ielu, tad pavēro savu ķermeni- sajūtas pēdās, kā kustas tavi ceļi un kā šūpojas gurni un pleci.

Sajūtu pasaule ir ļoti plaša un, lai to iepazītu, nepieciešams tikai virzīt uz to savu uzmanību.

Pēdējais, bet ne mazāk svarīgs ieteikums- uzņemies atbildību par savu dzīvi un, ja tevi tajā kaut kas neapmierina, tad meklē ceļus un rīkojies, lai padarītu to labāku.

Seko Līgai Ozolai un piedalies viņas online jogas nodarbībās Facebook! 

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu