Ar Covid-19 inficējušies vēl 587 cilvēki; miruši pieci (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 587 jauni Covid-19 gadījumi, bet pieci  sasirgušie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Mirušo vidū divi bija vecumā no 50-65 gadiem, divi vecumā no 75-85 gadiem, viens vecumā no 95-100 gadiem.

Kopumā līdz šim Latvijā miruši 357 cilvēki, kuriem apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Nacionālā Veselības dienesta aktuālā informācija liecina, ka aizvadītajā diennaktī hospitalizēti 133 cilvēki, kas saslimuši ar Covid-19, bet izrakstīti - 90, tādējādi

koronavīrusa pacientu skaits slimnīcās sasniedzis 841, tostarp 43 cilvēki ir smagā stāvoklī.

Kopā hospitalizācija kopš pandēmijas sākuma bijusi nepieciešama 2146 cilvēkiem, kas saslimuši ar Covid-19.

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 9400 Covid-19 testi, no tiem pozitīvi bijuši 6,2%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Latvijā ar Covid-19 kopumā līdz šim saslimuši 26 472 cilvēki.

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ situācija Latvijas ārstniecības iestādēs vērtējama kā kritiska. Ja arī turpmāk ik dienu saslims ap 600 cilvēku dienā, sagaidāms, ka līdz gada beigām hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits sasniegs vismaz tūkstoti; slimnīcas būs pārpildītas.

Speciālisti un politiķi šodien Ministru kabineta ārkārtas un Krīzes vadības padomes kopsēdē gatavojas lemt par vēl stingrāku ierobežojumu noteikšanu. Sēdē tiks uzklausīta informācija par aktuālo epidemioloģiskās drošības situāciju un veselības aprūpes sistēmas kapacitāti, noslodzi, testēšanu un situāciju ģimenes ārstu praksēs, kā arī analizēta iedzīvotāju uzvedība ar Covid-19 saistīto ierobežojumu efektivitāte.

Atbildīgās ministrijas un amatpersonas pagaidām publiski nekomentē jaunu ierobežojumu ieviešanas iespējamību, taču aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no apsvērtajiem variantiem paredz noteikt papildus ierobežojumus tirdzniecībā vismaz svētku nedēļu laikā.

Iespējams, varētu lemt arī par skolēnu ziemas brīvlaika pagarināšanu.

Ja situācija turpinātu strauji pasliktināties, varētu apsvērt arī līdzīgus ierobežojumus tiem, kādi noteikti kaimiņvalstī Lietuvā un skar cilvēku pārvietošanos. Tādā gadījumā arī Latvijas iedzīvotājiem tiktu noteikts pienākums uzturēties savā dzīvesvietā, bet saimniecisko un publisko pakalpojumu sniegšanu klātienē varētu tikt aizliegta. 

Kā liecina Ministru kabineta ārkārtas un Krīzes vadības padomes kopsēdes darba kārtība, tajā tiks lemts arī par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, uzklausīts informatīvais ziņojums par individuālo aizsardzības līdzekļu akreditētas testēšanas laboratorijas izveidi Latvijā, kā arī pārrunāts Covid-19 vakcīnu ieviešanas plāns. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu