Covid-19 gadījumu skaits Daugavpils pansionātā pieaudzis līdz 92

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izlietota sejas maska.
Izlietota sejas maska. Foto: Unsplash

Covid-19 gadījumu skaits Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā pieaudzis līdz 92, otrdien notikušajā Daugavpils sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēdē informēja centra vadītāja pienākumu izpildītāja Gaļina Ļipovska.

Viņa skaidroja, ka darba nespējas lapa pašlaik ir kopumā 46 darbiniekiem, no tiem 35 ir pozitīvs Covid-19 tests. Klientu vidū pašlaik ir 57 pozitīvi testi, taču vēl nav saņemti visu testu rezultāti, un saslimušo varētu būt vairāk.

Saslimušie klienti ir izolēti, centrs ir izstrādājis rīcības programmu atbilstoši visām rekomendācijām.

Slimību profilakses un kontroles centra speciālisti uzrauga situāciju sociālajā iestādē.

No darbiniekiem visvairāk saslimušo ir centra ēdināšanas blokā, tāpēc aktuāla kļūst problēma ar ēdināšanu. Tāpēc pašvaldības speciālistiem uzdots izvērtēt iespējas atrisināt šo problēmu.

Savukārt centra darbiniekiem uzdot pastāvīgi novērot klientus un problēmu gadījumā jāsazinās ar ģimenes ārstiem, kas apkalpo centra klientus. Arī Daugavpils reģionālā slimnīca ir gatava palīdzēt gan ar konsultācijām, gan ar ambulatoriem izmeklējumiem, ja tādi būs nepieciešami centra klientiem.

Tāpat domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija") uzdevis sagatavot rīkojumu par dienesta izmeklēšanu saistībā ar radušos situāciju.

Jau ziņots, ka pēc viena Covid-19 gadījuma Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā sākotnēji atklāti vēl vismaz 70 sasirgušie, taču visu klientu un personāla testu rezultāti vēl nav zināmi. Savukārt iestādes direktors Valentīns Plonis iesniedzis atlūgumu.

Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka (Latgales partija) stāstīja, ka klientu un darbinieku testēšana pansionātā sākta pēc tam, kad Covid-19 atklāts kādam klientam, kurš nu jau ir miris. Viņam testēšana bijusi nepieciešama, lai apmeklētu kārtējo ķīmijterapijas kursu, jo klientam bijusi arī onkoloģiska saslimšana. Atbilde par pozitīvu Covid-19 esot atnākusi pēc trim dienām, bet šajā laikā klients kontaktējies gan ar citiem pansionāta iemītniekiem, gan darbiniekiem.

Domniece apgalvoja, ka jau vairākus mēnešus pansionātā ievēroti stingri drošības pasākumi, netika laisti apmeklētāji. Viņa pieļāva, ka infekciju iestādē varētu "ienest" kāds no darbiniekiem.

Pansionātā ir noslēgusies plaša darbinieku un klientu testēšana, un līdz pirmdienai zināms par aptuveni 70 Covid-19 gadījumiem, vairāk nekā 50 no sasirgušajiem ir centra klienti, pārējie darbinieki. Kopumā iestādē ir aptuveni 270 klientu, vairāk nekā puse no viņiem ir guloši. Savukārt darbinieku ir vairāk nekā 200.

Plonis pirmdienas pēcpusdienā domē iesniedzis atlūgumu. Ņemot vērā, ka pansionāts ir pašvaldības iestāde, par viņa atbrīvošanu jālemj deputātiem.

Otrdien saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu centrā sasaukta pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas sēde.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu