SPKC aicina sabiedrību mobilizēties, lai "neieskrietu dziļā bedrē" (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Sabiedrībai ļoti vajadzētu mobilizēties un ievērot pašlaik noteiktos ierobežojumus, lai nepieļautu, ka valsts "ieskrien dziļākā saslimšanas ar Covid-19 bedrē", šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilona Liskova.

SPKC pārstāve norādīja, ka bažas rada tas, ka ierobežojumi jau kādu laiku ir plaši, bet neizdodas samazināt Covid-19 izplatību. Ar vien pieaug 50 gadus vecu un vecāku cilvēku saslimšana, norādīja Liskova.

Komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP) vaicāja, vai iespējams apstiprināt izskanējušo informāciju, ka pusei no mirušajiem cilvēkiem, kuri bija saslimuši ar Covid-19, nāves pamatcēlonis ir tieši šī slimība.

Norādot, ka nevar to komentēt, Liskova akcentēja, ka augstāks risks aiziet mūžībā ir tiem ar Covid-19 saslimušajiem cilvēkiem, kuri ir gados vecāki un kuriem ir kāda hroniska saslimšana. Tāpat esot jāsaprot, ka slimnīcu pārslodze rada ierobežojumus veselības aprūpes sniegšanā.

Komisija šodien atbalstīja lēmumprojektu pārapstiprināt valdības veiktos grozījumus ārkārtējās situācijas rīkojumā, kas paredz arī stingrākus tirdzniecības ierobežojumus, lai mazinātu Covid-19 izplatību.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība ceturtdien lēma par stingrāku ierobežojumu ieviešanu no 19. un 21.decembra. Ierobežojumi attieksies uz pulcēšanos un tirdzniecību. Vienlaikus noteikts, ka 1.-6. klašu skolēniem par vienu nedēļu tiks pagarināts brīvlaiks.

Ierobežojumi būs spēkā trīs nedēļas līdz 11.janvārim, un tie neskars iedzīvotāju pārvietošanās brīvību. Pašlaik arī līdz 11.janvārim ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu