Vienkārši veidi, kā paātrināt internetu mājoklī (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pandēmijas laikā internets ir kļuvis par vienu no svarīgākajiem elementiem mājoklī – bez mūsdienu tehnoloģijām nebūtu iespējams mācīties, strādāt un izklaidēties. Bez interneta šajās dienās izdzīvot būs grūti - lūk, dažas gudras idejas, kā uzlabot interneta signālu.

Neslēp rūteri

Daudziem rūteris var šķist nepievilcīgs un to tā vien gribas paslēpt aiz kāda skapīša durvīm, taču tas ir efektīvākais veids, kā palēnināt internetu. Durvis un sienas absorbē un degradē signālu, tāpēc dažās istabās internets ir lēnāks nekā citur. Ņem vērā, ka rūteris ir veidots tā, lai tas raidītu signālu nedaudz uz leju, tādēļ to prātīgāk būtu novietot augstākā plauktā, tādējādi vienmērīgi izplatot Wi-Fi signālu visā mājoklī.

Turies pa gabalu no metāla sadzīves tehnikas

Mikroviļņu krāsnis, telefoni, dienasgaismas lampas un pat citi rūteri kaimiņu dzīvoklī var traucēt Wi-Fi signāla transmisiju. Lai pēc iespējas samazinātu signāla pārtveršanu, novieto rūteri pēc iespējas tālāk no sadzīves tehnikas. Tāpat centies novietot rūteri vietā, kur neatrodas metāla priekšmeti, ierīces vai sadzīves tehnika – arī metāls absorbē signālu un padara bezvadu internetu vājāku.

Ieslēdz un izslēdz rūteri

Tas izklausās pārāk vienkārši, lai būtu taisnība, taču ne velti daudzi iesaka ieslēgt un izslēgt datoru, telefonu vai planšeti, kad ierīce nedarbojas kā nākas. Šo ieteikumu vienmēr iesaka kā pirmo, kad neapmierināts klients vēršas pie interneta provaidera klientu servisa. Ja rūteris pēkšņi ir sācis darboties lēnāk – ieslēgšana un izslēgšana reizēm var palīdzēt.   

Lejupielādē atjauninājumus

Jā – atjauninājumu lejupielādēšana visām programmām prasa laiku un pacietību. Parasti šo darbību mēs atliekam uz pēdējo brīdi, taču arī rūtera programma reizi pa reizei ir jāatjauno, it īpaši, ja tas ir vecāks. Ņem vērā – rūteri ir ieteicams mainīt ik pēc septiņiem līdz astoņiem gadiem.

Paregulē rūtera antenas

Teju visiem rūteriem ir divas regulējamas antenas – ja rūterim antenas ir nolaistas, tās ir nepieciešams novietot perpendikulāri rūtera augšējai malai. Bezvadu internets darbojas vislabāk, ja ierīces antenas ir paceltas kā zaķim ausis un ir novietotas paralēli citu ierīču jeb datoru un telefonu iebūvētajām antenām.

Pagatavo Wi-Fi signāla pastiprinātāju no alus bundžas

Ņem talkā izdzertu alus vai limonādes bundžu un izgatavo bezvadu interneta signāla pastiprinātāju – alumīnijs atstaro rūtera raidītos starus un “aizmet” signālu tālāk nekā pats rūteris.

Kārtīgi nomazgā bundžu un norauj no tās metāla attaisāmo. Pēc tam ar šķērēm vai papīra nazi nogriez bundžas apakšu, atkārto to pašu darbību arī bundžas augšējā daļā, taču nenogriez to nost pavisam – atstāj augšējo daļu daļēji piestiprinātu bundžai. Tieši pretī bundžas un augšējās daļas savienojumam ar šķērēm pārgriez bundžu uz pusēm, pēcāk atver bundžas malas tā, lai signāla pastiprinātājs ieņem U formu. Uzliec pastiprinātāju uz antenas un izgatavo otru pastiprinātāju. Kaut arī tagad rūteris izskatīsies pagalam ērmīgi, tas nodrošinās spēcīgāku interneta pieslēgumu.

Nodrošinies ar paroli

Bezvadu interneta ātrums ir atkarīgs no tā, cik daudz cilvēku to izmanto vienlaikus. Šā iemesla dēļ centies izvēlēties āķīgu paroli, lai to nespētu atminēt kāds negants kaimiņš, kas vēlas izmantot internetu uz citu rēķina.

Izvēlies īpašu laiku, kad veikt lejupielādes

Ja vairāki cilvēki vienlaicīgi straumēs “Netflix” aplikāciju dažādās ierīcēs, spēlēs tiešsaistes videospēles, lejupielādēs filmas un mūziku, tad internets visiem būs lēns. Lai veiktu nopietnākas darbības, piemēram, straumētu filmas, būs vien jāizvēlas rūterim brīvāks laiks, kad tas nav tik noslogots.

Iegādājies signāla pastiprinātāju

Pārsvarā rūtera signāls stiepjas 45 metru rādiusā. Ja dzīvo lielā mājā vai dzīvoklī, jo tālāk atradīsies istaba no rūtera, jo vājāks būs interneta savienojums. Ja māja ir lielāka, būtu prātīgi iegādāties signāla pastiprinātāju, kas pārtver rūtera raidīto signālu un to nodod tālāk. Šī ierīce būs vien jāpievieno elektrības rozetei, un tā darbosies gluži kā neliels papildu rūteris.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu