Miris "Rīgas satiksmes" iepirkuma lietā iesaistītais uzņēmējs Krjačeks (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Rīgas satiksmes" administratīvā ēka Vestienas ielā
"Rīgas satiksmes" administratīvā ēka Vestienas ielā Foto: Ieva Makare/LETA

Mūžībā devies viens no aizdomās turētajiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā vērienīgajā "Rīgas satiksmes" iepirkuma lietā, uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Jau ziņots, ka pavasarī nomira vēl viens šajā lietā iesaistītais - bijušais "Rīgas satiksme" Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likumā noteikto, ja tiek konstatēts aizdomās turētās personas miršanas fakts, tad kriminālprocess daļā pret šo personu ir izbeidzams.

KNAB pārstāvis Andrejs Lisenko raidījumam norādīja, ka Krjačeka un Volkinšteina nāve būtisku ietekmi uz kriminālprocesa izmeklēšanu neatstās.

KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem - par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Šajā lietā iesaistītas arī citas personas - bijušais "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, tramvaju un trolejbusu ražotāja "Škoda Transportation" amatpersona Vladislavs Kozaks, uzņēmējs Māris Martinsons, uzņēmējs Edgars Teterovskis un viņa dzīvesbiedre Elīna Kokina.

Kriminālprocesā aizvien notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Par šiem darījumiem izmeklēšana notiek arī Polijā un Čehijā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu