Kustība "Par" veselības ministra amatam izskatīšot arī "nepolitiskus kandidātus"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas sekretāra biedre, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāte Marija Golubeva
Saeimas sekretāra biedre, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāte Marija Golubeva Foto: Evija Trifanova/LETA

Partija "Kustība "Par"" veselības ministra amatam izskatīs arī "nepolitiskus kandidātus", pastāstīja politiskā spēka valdes locekle Marija Golubeva.

Šodien plkst.18 notiks politiskā spēka valdes sēde, kurā plānots diskutēt par radušos situāciju, premjerministram Krišjānim Kariņam (JV) pieprasot veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) demisiju, kā arī izvērtēt iespējamos kandidātus drīzumā vakantajam amatam valdībā.

Neatklājot konkrētu personu vārdus, Golubeva informēja, ka valdes sēdē tiks apspriesti "gan politiski, gan nepolitiski kandidāti", neizslēdzot iespēju minētajam amatam meklēt arī "stipru nozares pārstāvi".

Informāciju par savu viedokli saistībā ar demisijas pieprasījumu, kā arī, iespējams, par potenciālo ministra amata kandidātu politiskais spēks Kariņam varētu sniegt ceturtdien, 7.janvārī.

Kā ziņots, kuluāros kā iespējamie kandidāti uz veselības ministra amatu tiek minēti "Attīstībai"/"Par!" (AP) Saeimas deputāti Andris Skride, Daniels Pavļuts un Ilmārs Dūrītis, taču politiskajā spēkā par šo jautājumu vēl tiks spriests, noskaidroja aģentūra LETA.

Ministru prezidents otrdien izteica neuzticību veselības ministrei Viņķelei un atbilstoši koalīcijas sadarbības līgumam aicināja AP virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu