Dānija pieprasīs no iebraucējiem negatīvu Covid-19 testu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Dānijas valdība piektdien paziņoja, ka atļaus tikai tādus ienākošos avioreisus, kur visiem pasažieriem Covid-19 testa rezultāts ir negatīvs, un aicināja Dānijas pilsoņus atlikt ceļojumus uz ārvalstīm.

Testam vajadzēs būs veiktam ne ilgāk kā 24 stundas pirms ceļojuma. Noteikums attieksies gan uz ārzemniekiem, gan uz Dānijas pilsoņiem, un aviokompānijām būs jānodrošina, lai pasažieri būtu testēti.

"Tas nozīmē, ka no 9.janvāra plkst.17 nevienai aviosabiedrībai nebūs atļauts veikt reisu uz lidostu Dānijā, ja tā nebūs pārbaudījusi, ka visiem pasažieriem testa rezultāts ir negatīvs," preses konferencē paziņoja transporta ministrs Benijs Engelbrehts.

Prasība neattieksies uz iekšzemes avioreisiem, kā arī reisiem no Grenlandes un Fēru salām, un uz bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem.

Tika pastiprināti arī robežas šķērsošanas ierobežojumi ārzemniekiem, kas ierodas valstī pa sauszemes vai jūras ceļiem. Viņiem būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, kā arī nopietns ceļošanas iemesls.

Ierobežojumus pastiprināt motivēja jaunā koronavīrusa lipīgāku paveidu izplatīšanās, sevišķi attiecībā uz paveidiem, kas atklāti Lielbritānijā un Dienvidāfrikā. 

Ārlietu ministrija izdeva jaunas vadlīnijas ceļošanai un paziņoja, ka tagad iesaka atteikties no jebkādiem ārvalstu ceļojumiem, nevis tikai no nebūtiskiem ceļojumiem kā iepriekš. 

Dānijas veselības iestādes pagājušonedēļ informēja, ka valstī ir apstiprināti 86 Lielbritānijā konstatētā koronavīrusa paveida gadījumi. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu