Šobrīd iespējami traucējumi eParaksts sistēmā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Šobrīd iespējami traucējumi eParaksts sistēmā. Pašlaik tiekot strādāts pie to novēršanas, uzturētāji atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Mobilā lietotne "eParaksts mobile" atzīta par kvalificētu elektroniskā paraksta izveides rīku (QSCD), un ar to veiktam parakstam gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā (ES) ir tāds pats juridisks spēks (QES līmenis) kā ar roku uz papīra radītam parakstam, informēja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra ( LVRTC) pārstāve Vineta Sprugaine.

Līdz šim mobilās lietotnes "eParaksts mobile" radītajam parakstam paraksta statuss bija tikai Latvijā, savukārt ES tas tika kvalificēts kā uzlabots elektroniskais paraksts ar kvalitātes sertifikātu (AdES/QC).

Lai saņemtu augstāko kvalifikāciju, "eParaksts mobile" tika veikts neatkarīgs starptautisks audits, kas vērtēja gan lietotnes "eParaksts mobile" atbilstību augstākajām drošības prasībām, gan lietotnes saņemšanas un paraksta sertifikātu izsniegšanas procesus. Lēmumu par kvalificēta paraksta statusa piešķiršanu pieņem Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošā Digitālās drošības uzraudzības komiteja.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FeParaksts%2Fstatus%2F1348610930213580801&widget=Tweet

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu