Pirmo reizi ar Covid-19 saslimušas gorillas (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Gorilla
Gorilla Foto: Unsplash

Izskatās, ka šis ir pirmais Covid-19 gadījums, kas novērots lielo primātu vidū.

Pirmdien, 11. janvārī ASV pilsētas Sandjego safari parka pārstāvji paziņoja, ka astoņas no viņu gorillām ir inficējušās ar koronavīrusu, kas izraisa slimību Covid-19, vēstīts ziņu izdevumā “Asociated Press”.

Vismaz divas gorillas ir Covid-19 pozitīvas, tomēr safari parka darbinieki uzskata, ka inficētas varētu būt visas gorillas.

6. janvārī safari parka darbinieki pamanīja, ka divas no gorillām klepo. Pēc gorillu fekāliju paraugu pārbaudīšanas atklājās, ka tajos atrodams SARS-CoV-2, rakstīts ziņojumā, kuru publicēja safari parka pārstāvji.

“Neskatoties uz klepošanu, gorillām klājas labi. Bars karantīnā turas kopā, ēd un dzer. Mēs ceram piedzīvot pilnīgu atlabšanu,” teica safari parka pārstāve Liza Pītersone.

Parka darbinieki domā, ka gorillas vīrusu saķēra no asimptomātiska darbinieka, kuram arī atklājās Covid-19. Tas izskatās pirmais zināmais gadījums, kad vīruss dabiskā ceļā no cilvēka nonācis pērtiķī.

Tiesa, iepriekš ar Covid-19 inficējušies dažādi dzīvnieki, to skaitā kaķi, suņi un ūdeles. Savukārt 2020. gada aprīlī Bronksas zoodārzā Ņujorkā ar Covid-19 sasirga vairāki tīģeri.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu