Bērnu slimnīca pirmā sāk vakcināciju ar "Moderna" vakcīnām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpas
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpas Foto: Zane Bitere / LETA

Trešdien Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) kā pirmā Latvijā sāks ārstniecības personu vakcināciju ar ražotāja "Moderna" vakcīnām pret Covid-19, informēja BKUS Komunikācijas daļas vadītāja Dace Zaldāte-Rozentāle.

 

Viņa skaidroja, ka tas ļaus Bērnu slimnīcai elastīgāk reaģēt uz pieprasījumu, jo šo vakcīnu ir iespējams uzglabāt slimnīcas ledusskapjos līdz pat 30 dienām.

Vienlaikus Bērnu slimnīca informē, ka ārstniecības personas ir izrādījušas lielu interesi un jau pirmajās divās dienās, kurās BKUS Ģimenes vakcinācijas centrā notika plašāka ārstniecības personu vakcinācija pret Covid-19 un tika piedāvāta iespēja pieteikties arī individuāli, ir izmantotas visas pieejamās 396 vietas.

Zaldāte-Rozentāle uzsvēra, ka otrdienas vakarā bija pieejamas vēl 700 vietas vakcinācijai šonedēļ.

Joprojām ārstniecības personas, kas vakcīnu vēl nav saņēmušas, uz vakcināciju Bērnu slimnīcā var pieteikties, aizpildot pieteikuma formu " vai darba dienās no plkst.9 līdz 16, zvanot pa tālruni 67 064 463.

Pēc pieteikuma saņemšanas BKUS Ģimenes vakcinācijas centra darbinieki individuāli sazināsies ar katru personu, lai informētu par precīzu vakcinēšanās laiku.

Ārstniecības personu vakcinācija pret Covid-19 Bērnu slimnīcā šonedēļ tiek organizēta paaugstinātā kapacitātē Ģimenes vakcinācijas centrā septiņas dienas nedēļā, piebilda Zaldāte-Rozentāle.

Kā vēstīts, otrdien, 12.janvārī, Latvija saņēmusi pirmās 1200 ražotāja "Moderna" vakcīnas pret Covid-19, aģentūrai LETA pavēstīja Nacionālā veselības dienesta pārstāve Anna Karolīna Šaule.

Veselības ministrijas publiskotā informācija liecina, ka šo vakcīnu uzglabā saldētavā mīnus 20 grādos ar maksimālo iespējamo derīguma termiņu. Pēc atsaldēšanas to var glabāt ledusskapī plus 2 līdz plus 8 grādos 30 dienas. "Moderna" vakcīna ir paredzēta Covid-19 infekcijas novēršanai personām vecumā no 18 gadiem.

Par ražotāja "Moderna" vakcīnu pret Covid-19 uzglabāšanu un loģistiku Latvijā ir atbildīgs uzņēmums SIA "Vakcīna", aģentūrai LETA apstiprināja "Vakcīna" pārstāvis Jānis Matulis.

Viņš apliecināja, ka otrdien paredzēts saņemt "Moderna" pirmo kravu. Uz tās izvadāšanas brīdi "Vakcīna" būs saņēmusi arī Slimību profilakses un kontroles centra norādes par vakcīnu izvadāšanu uz konkrētiem vakcinācijas kabinetiem, skaidroja Matulis.

Otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē Veselības ministrijas (VM) parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (AP) atklāja, ka nākamo "Moderna" kravu 2000 devu apmērā plānots saņemt 25.janvārī, tomēr, vadoties pēc deputāta komisijai sniegtās informācijas, šī piegāde vēl nav apstiprināta.

Arī tālākā 5000 "Moderna" vakcīnu piegāde pagaidām nav apstiprināta, tomēr to paredzēts saņemt 8.februārī. Tikmēr februāra otrajā pusē - 22.februārī - plānots saņemt 16 000 "Moderna" devu. Arī šī piegāde vēl nav apstiprināta.

Savukārt "AstraZeneca" vakcīnu, kas vēl nav apstiprināta lietošanai Eiropas Savienībā, paredzēts saņemt februārī. Ja reģistrācija noslēgsies janvārī, kā to paredz VM, tad jau gada otrajā mēnesī būtu iespējams saņemt 127 187 šīs vakcīnas devu.

Latvija līdz šim saņēmusi kopumā 31 455 vakcīnu devu - 30 255 farmācijas uzņēmuma "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas un 1200 "Moderna" vakcīnu devas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu