8 detaļas, kas liek mājai izskatīties lētai un bezgaumīgai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Iekārtojot mājokli, katrs vēlamies radīt mājīgu un vienlaikus reprezentablu dizainu, kas ies pie sirds gan mājiniekiem, gan viesiem. Tomēr reizēm dažas neveiksmīgi izvēlētas detaļas var sabojāt visu labo priekšstatu par kopējo mājokļa interjeru. 

Lūk, biežāk sastopamie elementi, kas dara kopējo mājas tēlu bezgaumīgu.

Sīkumi

Mazi nieciņi, suvenīri vai pat kinderolu mantiņu kolekcijas pat ļoti dārgu un elegantu mājokli var padarīt par izsmieklu. Jo vairāk atklāsi mēbeļu, piemēram, kumodes vai galdiņu virsmu, jo gaumīgāk izskatīsies mājoklis. Jāpiebilst, ka aizraušanās ar minimālismu ir otra galējība - tādi mājokļi šķiet auksti un nemājīgi. Glabā sīkumus glītās kastēs vai grozos, bet mēbeles dekorē ar interesantiem traukiem, galda lampām vai aromātiskajām svecēm.  

Slikts apgaismojums

Apgaismojumam ir daudz lielāks spēks telpas atmosfēras radīšanā, nekā varētu šķist. Viena balta, spoža spuldze automātiski var likt telpai izskatīties kā slimnīcas palātai. Savukārt dzeltenīgs, pieklusināts apgaismojums, kas izkliedēts istabā, padarīs to romantiskāku un mājīgāku.

Pārāk daudz nemākulīgi paštaisītu mēbeļu

Paštaisītas mēbeles vai unikāli amatnieku darinājumi ir tikai un vienīgi bonuss mājokļa interjeram, taču, ja runājam par nemākulīgiem darinājumiem uz ātru roku, tie var radīt pretēju efektu. No paletēm darināti dīvāni un krēsli nebūs laba kombinācija ar palešu kafijas galdiņu - šādas mēbeles padarīs telpu lētu un liks tai līdzināties pop-up kafejnīcai, nevis dzīvojamajai istabai. 

Daudz modernu aksesuāru

Mode nāk un iet, tādēļ mājokļa iekārtojumā nevajadzētu aizrauties ar konkrētā brīža interjera modes kliedzieniem. Laika gaitā no modes izies nevis viens elements istabā, bet viss istabas mēbeļu komplekts. Tā vietā izvēlies klasiska dizaina mēbeles vai detaļas un, ja sirds vēlas, papildini interjeru tikai ar pāris modē esošiem aksesuāriem vai interjera elementiem. 

Veikalos nopērkamas printētas gleznas

Gleznas un bildes ir lielisks veids, kā aizpildīt tukšus laukumus uz sienām, bet  nepareiza izvēle būtu mēbeļu veikalos atrodamās printētās gleznas. Pirmkārt, masveidā ražotas un printētas gleznas ir neoriģināls dekors, otrkārt - šādi lēti dekori, izkārtoti sienas galerijā, radīs lētuma iespaidu telpā. Tikpat ekonomiska, bet oriģināla alternatīva ir pašu veidotu attēlu kombinācija - tās var būt pašu uzņemtas un ierāmētas fotogrāfijas, gleznas vai pašu veidoti attēli grafikas dizaina programmās. 

Pārpildīts koridors

Gluži kā satiekot svešu cilvēku, arī par mājokļiem pirmais iespaids ir noteicošais. Ja koridors radīs nepatīkamu pārsteigumu, tālākais iespaids par mājas koptēlu svērsies uz negatīvo pusi. Visbiežāk koridoros pie vainas ir nevis interjers vai vecas mēbeles, bet gan mantu skaits. Piebāzts skapis, cimdu un šaļļu čupa uz kumodes vai izmētāti apavi runā paši par sevi - tie rada nekārtības sajūtu un padara interjeru neveiksmīgu. Tā vietā iegādājies speciālu plauktiņu apaviem, sakārto jaku kalnu un novieto siltās drēbes speciālās kastēs. 

Bezpersoniskums

Mājoklim nav jālīdzinās kādam noteiktam šablonam. Neoriģināli un blāvi iekārtoti mājokļi atstās lētuma iespaidu. Personiski dekori, krāsas vai vai kādi interesanti aksesuāri var radīt būtisku atšķirību.

Dekori ar banālām frāzēm

Diemžēl pelēkie dēlīši ar frāzēm "Live, Laugh, Love" vai veseli uzraksti "LOVE" vai "HOME" it nemaz neliecina par skandināviska dizaina piesitienu, bet tieši pretēji - izskatās komiski un bezgaumīgi. Dekoru izvēlē lūko pēc interjera priekšmetiem, kas atbilst paša personībai, kā, piemēram, mantas, kas liecina par mājinieku hobiju, vai mākslinieku darinājumi. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu