ANO: Migrācija pasaulē pērn sarukusi par 30% Covid-19 pandēmijas dēļ

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Bēgļi pirms Saeimas futbola komandas draudzības spēles ar Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieki" iemītniekiem. Ilustratīvs foto
Bēgļi pirms Saeimas futbola komandas draudzības spēles ar Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieki" iemītniekiem. Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunā koronavīrusa pandēmija ir samazinājusi migrāciju pasaulē par apmēram 30%, un migrantu skaits 2020.gadā bija par aptuveni diviem miljoniem mazāks nekā 2019.gadā, liecina piektdien publicēts ANO ziņojums.

2020.gadā ārpus savas izcelsmes valsts dzīvoja 281 miljons cilvēku.

Ziņojumā "Starptautiskā migrācija 2020" parādīts, ka divas trešdaļas no reģistrētajiem migrantiem pērn dzīvoja tikai 20 valstīs.

 Visvairāk starptautisko migrantu bija ASV - 51 miljons. Nākamās vietas ieņēma Vācija ar 16 miljoniem, Saūda Arābija ar 13 miljoniem, Krievija ar 12 miljoniem un Lielbritānija ar deviņiem miljoniem starptautisko migrantu.

Indija pērn bija valsts ar vislielāko diasporu - citās valstīs dzīvoja 18 miljoni Indijā dzimušo. Lielas diasporas bija arī Meksikai un Krievijai - katrai 11 miljoni, Ķīnai - 10 miljoni, un Sīrijai - astoņi miljoni. 

2020.gadā vislielākais skaits starptautisko migrantu dzīvoja Eiropā - pavisam 87 miljoni.

Apmēram puse starptautisko migrantu dzīvoja reģionā, no kura viņi bija nākuši, un Eiropā bija vislielākais iekšreģiona migrācijas īpatsvars. 70% no Eiropā dzimušajiem migrantiem dzīvoja citā Eiropas valstī. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu