Tiesas sēde par drošības līdzekli Navaļnijam sarīkota policijas iecirknī (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Tiesas sēde par drošības līdzekļa noteikšanu svētdien aizturētajam politiķim Aleksejam Navaļnijam sarīkota Himku policijas iecirknī, kur Navaļnijs tika nogādāts pēc aizturēšanas Šeremetjevas lidostā, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. 

Navaļnija advokātei par paredzēto tiesas sēdi paziņojuši vien dažas minūtes pirms tās sākuma. 

Pirms sēdes sākumā Navaļnijs policijas izolatorā bija pavadījis aptuveni 15 stundas, un šajā laikā viņam netika ļauts tikties ar saviem advokātiem. 

“Es nesaprotu, kas notiek. [..] Mani šurp atveda, bet šeit notiek Himku tiesas sēde. Kaut kādi cilvēki mani filmē, kaut kādi cilvēki sēž zālē. Tas viss saucas Himku tiesas “atklātā sēde”, kurā tiek izskatīts jautājums par manu paturēšanu apcietinājumā,” norādīja Navaļnijs. 

“Es daudz esmu pieredzējis ņirgāšanos par taisnīgumu, bet laikam tas vectēvs bunkurā [Vladimirs Putins] tik ļoti no visa baidās, ka vienkārši demonstratīvi ir saplēsis un izmetis Kriminālkodeksu. Tas, kas šeit notiek, tas ir neiespējami. Tā ir augstākā līmeņa nelikumība,” viņš piebilda. 

Tikmēr Navaļnija dibinātais Pretkorupcijas fonds pirmdien tviterī paziņoja: "Navaļnijs ir Krievijas pilsonis. Viņš tika nelikumīgi aizturēts."

Tiesas sēde policijas iecirknī notiekot tāpēc, lai tajā varētu piedalīties žurnālisti, medijam “MBH Media” pavēstīja Himku tiesas pārstāvji. 

Tomēr “tiesas sēdē” atļauts piedalīties tikai Krieivjas propagandas mediju pārstāvjiem, bet lielākā daļa žurnālistu policijas iecirknī nav tikuši ielaisti un viņi uzturas ārā. 

Navaļnijs sēdes laikā aicinājis atļaut piedalīties visiem žurnālistiem, ne tikai propagandas mediju pārstāvjiem. 

Pie Himku policijas iecirkņa sapulcējušies arī Navaļnija atbalstītāji. Kā ziņo izdevums “Mediazona”, pie iecirkņa sapulcējušies aptuveni 200 cilvēki. 

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu