Navaļnijs atrodas Himku policijas nodaļā (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: SCANPIX

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kurš svētdienas vakarā Šeremetjevas lidostā tika aizturēts pēc atgriešanās no Vācijas, atrodas Maskavas apgabala Himku 2.policijas nodaļā, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. 

Kā pavēstījuši Navaļnija līdzgaitnieki, policijas iecirknī viņš pavadījis nakti. Advokāti pie viņa pagaidām netiekot laisti. 

Navaļnija advokāte Olga Mihailova pirmdienas rītā ieradās attiecīgajā policijas nodaļā, tomēr viņai neļauj tikties ar Navaļniju. 

Policisti nav sīkāk paskaidrojuši, kāpēc advokātei netiek ļauts likties ar savu klientu. 

Kā ziņots, Navaļnijs svētdien atgriezās no Berlīnes, kur viņš piecus mēnešus ārstējās pēc saindēšanas ar nervus paralizējošo vielu “Novičok”. Lidsabiedrības “Pobeda” lidmašīnai, kurā lidoja politiķis, bija paredzēts nosēsties Vnukovas lidostā, tomēr pēdējā brīdī tā tika pārvirzīta uz Šeremetjevas lidostu. 

Navaļnijs tika aizturēts lidostas pasu kontroles zonā. 

Viņš tika aizturēts pēc Krievijas Federālais sodu izpildes dienesta (FSIN) prasības. Dienests Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus. Dienests arī tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu. 

Krievijas tiesa atzinusi Navaļniju par vainīgu krāpšanā un uzņēmuma "Yves Rocher" līdzekļu izlaupīšanā, savukārt opozicionārs šo lietu dēvē par safabricētu. 

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu