Putina lielākais noslēpums: slepena pils miljarda eiro vērtībā (125)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock/YouTube ekrānuzņēms, TVNET kolāža

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātais Korupcijas apkarošanas fonds otrdien publiskojis jaunu pētījumu par Krievijas prezidenta Vladimira Putina pili, kas izmaksājusi 100 miljardus rubļu (1,1 miljardu eiro). 

Korupcijas apkarošanas fonda otrdien publiskotajā divas stundas garajā filmā stāstīts par šīs rezidences tapšanas vēsturi, kā arī parādīti attēli gan no pils apkārtnes, gan arī iekšienes. 

Fonda pārstāvji šo pili sauc par Krievijas lielāko noslēpumu un visrūpīgāk apsargājamo objektu. 

“Mums teica, ka tas ir neiespējami. Mēs centāmies, un mums izdevās, tāpēc mēs jums parādīsim Putina lielāko noslēpumu - viņa pili,” teikts fonda paziņojumā. 

Tā ir pati lielākā privātā ēka Krievijā, liecina Korupcijas apkarošanas fonda dati.

"Iztēlojieties Monako firstisti. Tā ir maza, tomēr atsevišķa valsts. Bet šeit ir īpašums, kas ir tik liels, kā 39 Monako Firstistes. Izveidots tā, lai tam nevarētu piekļūt ne pa zemi, ne pa jūru, ne pa gaisu," teikts pētījumā.

Pils teritorijā ir ledus pils, baznīca, tējas namiņš un pazemes tunelis uz jūru. Līdzās ir vīna lauks un austeru ferma.

Plašā teritorija ap pili - 7000 hektāru - pieder Federālajam Drošības dienestam.

Piekļuve pie jūras līdzās pilij ir aizliegta, bet debesis virs tās ir lidojumiem slēgta zona.

2010.gadā par "Putina vasarnīcu" pie Melnās jūras pastāstīja uzņēmējs Sergejs Koļesņikovs - Putina Sanktpēterburgas draugu partneris.

Pēc šīs informācijas parādīšanās par pils iegādi paziņoja uzņēmējs Aleksandrs Ponomarenko, kas strādāja kopā ar Putinam tuvo oligarhu Arkādiju Rotenbergu.

Fonds uzskata, ka darījums ir fiktīvs.

Šobrīd pili pārvalda uzņēmums "Binom". Tā darbinieki ir cilvēki, kas strādā firmā "Akcept", kas savukārt pieder Mihailam Šelomovam - Putina māsīcas dēlam.

Cilvēkiem, kas strādā pilī un tās teritorijā, liegts ienest mobilos telefonus ar kamerām. Automašīnas un darbinieki tiek pārbaudīti vairākos kontrolpunktos.

Kopumā pilī nodarbināts aptuveni 1000 cilvēku.

Publiskojot filmu, Navaļnija līdzgaitnieki aicina Krievijas iedzīvotājus sestdien, 23.janvārī, doties ielās, lai visā Krievijā protestētu pret Navaļnija aizturēšanu. 

Komentāri (125)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu