ASV Senāta jaunais sastāvs apstiprina pirmo Baidena nominēto amatpersonu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Avrila Heinsa
Avrila Heinsa Foto: AFP / Scanpix

ASV Senātā trešdien deva amata zvērestu trīs jauni senatori, nodrošinot Senāta nonākšanu demokrātu kontrolē, un jaunais Senāta sastāvs pirmajā balsojumā apstiprināja pirmo jaunā ASV prezidenta Džo Baidena nominēto valdības amatpersonu - nacionālās izlūkošanas direktori Avrilu Heinsu.

Senāta jaunajā sastāvā ir 50 republikāņi un 50 demokrāti, bet neizšķirtos balsojumos noteicošā balss būs jaunajai ASV viceprezidentei Kamalai Harisai no Demokrātu partijas. 

Heinsa, kas ir bijusī Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora vietniece, tika apstiprināta amatā ar 84 balsīm par un 10 pret.

Jaunais Senāta vairākuma līderis Čaks Šūmers no Demokrātu partijas aicināja senatorus uzklausīt Baidena inaugurācijas runā pausto aicinājumu uz vienotību un to īstenot darbībā. 

Viceprezidente Kamala Harisa ieradās Senātā, lai pieņemtu trīs jauno demokrātu senatoru Džona Osofa, Rafaela Vornoka un Aleksa Padiljas amata zvērestus. Osofs un Vornoks uzvarēja Senāta papildvēlēšanās Džordžijā, bet Padilja ieguva senatora amatu, kad to atstāja Harisa. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu