"Par cik koalīcija tevi nopirka?" Lemjot par budžetu, sastrīdas divas Rīgas opozīcijas partijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Miroslavs Mitrofanovs
Miroslavs Mitrofanovs Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā, lemjot par pašvaldības budžetu, sastrīdējās divu opozīcijas partiju pārstāvji.

Debatējot par budžeta projektu, Latvijas Krievu savienības (LKS) pārstāvis Miroslavs Mitrofanovs norādīja, ka atbalstīs projektu, jo tas esot daļēji sociāls budžets un ir palielināta summa pabalstiem, palielinātas algas skolotājiem un citiem pašvaldības darbiniekiem.

Tas nav tik daudz, cik gribētos, bet ir solis pareizā virzienā, teica Mitrofanovs. Viņš arī pauda, ka LKS atbalstīs "Saskaņas" priekšlikumus budžetam un vēl lems par to, vai atbalstīt budžeta pieņemšanu domes sēdē.

To negatīvi novērtēja "Saskaņas" deputāts Andris Morozovs, jautājot, par cik Mitrofanovu nopirka koalīcija?

Mitrofanovs uz to reaģēja, aicinot turpmāk ar šādiem apvainojumiem nemētāties un strādāt vienoti, aizstāvot vēlētāju intereses.

Kopumā opozīcija kritizēja pašvaldības budžetu, saucot to par tehnisku un norādot, ka tajā netiek risināti daudzi būtiski jautājumi, piemēram, nav paredzēts finansējums nevienam skolas sporta laukumam.

Savukārt koalīcijas deputāti pārmeta opozīcijai liekulību un to, ka iepriekš "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" deputāti izsaimniekojuši rīdzinieku naudu.

TVNET jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas pašvaldības budžets plānots ar 124 miljonu deficītu, bet kopējie izdevumi pārsniegs miljardu, šodien lēma Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Budžeta ieņēmumi 2021.gadam plānoti 916,6 miljonu eiro apmērā, bet izdevumi - 1,04 miljardu eiro apmērā.

Gala lēmums par Rīgas pilsētas budžetu jāpieņem Rīgas domes sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu