Sociālās aprūpes centra "Zemgale" filiālēs strauji pieaug ar Covid-19 sasirgušo skaits (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Zemgale" filiālē "Ziedkalne" ar Covid-19 inficējušies gandrīz visi klienti, turklāt liels sasirgušo skaits ir arī filiālē "Lielbērze", aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

 

Saskaņā ar datiem, kas pieejami piektdien, "Ziedkalnē" zināms par kopumā 142 Covid-19 pozitīviem klientiem no kopumā 149. Slimība konstatēta arī 23 darbiniekiem.

"Lielbērzē" no 132 klientiem sasirguši 94, tāpat inficējušies 23 darbinieki.

"Lielbērzes" vadītāja Sandra Bērziņa aģentūrai LETA sacīja, ka pirmie saslimšanas gadījumi iestādē konstatēti pirms mēneša, taču tagad situācija filiālē sāk uzlaboties. Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, brīvdienās filiālē tiks sākta darbinieku testēšana ar eksprestestiem.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka pēdējo 14 dienu saslimušo skaits uz 100 000 iedzīvotāju augsts ir Ropažu novadā. Saskaņā ar Zariņa pausto, "Zemgales" filiālē "Ropaži" Covid-19 atklāts 68 no 282 klientiem, kā arī 24 darbiniekiem.

Iepriekš, komentējot SPKC apkopotos datus, kas liecina par daudziem jauniem Covid-19 gadījumiem Jelgavas novadā, pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone apgalvoja, ka pašvaldības iestādēs jauni uzliesmojuma gadījumi nav fiksēti. Taču zināms, ka liels saslimušo skaits ir valsts sociālās aprūpes centra "Zemgale" filiālē "Ziedkalne", kas atrodas Vilces pagastā, bet tās darbība ir pakļauta Labklājības ministrijai.

 
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu