Šogad Rīgā konstatēts 321 pārkāpums saistībā ar ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka/LETA

Janvārī Rīgā konstatēts 321 pārkāpums saistībā ar savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Administratīvā inspekcija noformējusi 139 apskates protokolus - 126 par nenotīrītiem gājēju celiņiem un ietvēm, 11 par nenotīrītiem jumtiem, bet vēl divus par pašvaldības valdījumā esošo ielu un sabiedriskā transporta pieturvietu neatbilstošu uzturēšanu.

Savukārt pašvaldības policijā sākti 182 administratīvā pārkāpuma procesi saistībā ar nenotīrītu sniegu, no tiem 26 ir par nenotīrītiem jumtiem vai balkoniem, 154 - par nenotīrītām ietvēm, savukārt divi - par cita veida pārkāpumiem.

Tostarp pašvaldības policijā norāda, ka

26 gadījumos nenotīrītu ietvju dēļ ir cietuši gājēji.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus šajā laikā būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties gar ēkām. Arī autovadītājiem pirms spēkrata novietošanas ieteicams pavērst skatu uz blakus esošā nama jumtu.

Par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma Rīgas domes saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām - 1400 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu