Baidens: Ar Krieviju jāsadarbojas kodolieroču kontroles jomā, neskatoties uz Navaļnija apcietināšanu (11)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

ASV prezidents Džo Baidens pirmdien pavēstīja, ka viņš ir "ļoti noraizējies" par Maskavas represijām pret opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju un citām darbībām, taču ASV un Krievijai ir jāsadarbojas kodolieroču kontroles jomā.

Runājot pēc masveida protestētāju aizturēšanas sestdien notikušo protestu laikā, Baidens pavēstīja, ka ir "ļoti noraizējies".

Tomēr par prioritāti arī jānosaka sarunas Jaunā Stratēģiskā bruņojuma ierobežošanas līguma (START) pagarināšanai, kas ir pēdējais ASV un Krievijas kodolieroču kontroles līgums un kura termiņš beidzas 5.februārī.

"Es uzskatu, ka mēs abi varam darboties abpusējās mūsu valstu interesēs attiecībā uz jauno START līgumu un skaidri parādīt Krievijai, ka mēs esam ļoti, ļoti noraizējušies par viņu uzvedību," reportieriem Baltajā namā pavēstīja Baidens.

Baidens arī pieminēja Maskavas saistību ar hakeru uzbrukumu IT uzņēmuma "SolarWinds" programmatūrai un par Krievijas izlūkdienesta maksātām atlīdzībām ekstrēmistiem Afganistānā, kuri nogalinājuši ASV karavīrus.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu