"KPV LV" frakcija varētu ieteikt Petravičai nolikt deputātes mandātu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ramona Petraviča.
Ramona Petraviča. Foto: Zane Bitere/LETA

Pagaidām tiek pieļauta iespēja, ka "KPV LV" Saeimas frakcijas vairākums varētu ieteikt Ramonai Petravičai (KPV LV) uz labklājības ministres pilnvaru laiku nolikt Saeimas deputātes mandātu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Reizē "KPV LV" frakcijas jebkāds viedoklis Petravičai nebūšot tieši saistošs, tāpēc izšķiršanās, kā rīkoties, palikšot pašas politiķes ziņā. "KPV LV" frakcijas vairākums gaidāmajā trešdienas, 27.janvāra, sēdē var vienoties arī par citādu lēmumu.

Kā vēstīts, "KPV LV" valde savas biedres Petravičas atkāpšanos no amata nerosinās, taču aicina politiķi izvērtēt iespēju atstāt deputātes amatu, lai krīzes laikā pilnvērtīgāk pievērstos Labklājības ministrijas (LM) vadīšanai. "KPV LV" valdes loceklis Artūrs Vējš aģentūrai LETA pastāstīja, ka valde uzklausījusi ministri par Covid-19 izplatības mazināšanu sociālās aprūpes iestādēs.

Ņemot vērā, ka Petraviča ieņem deputātes amatu, valdes locekļi aicinājuši ministri izdarīt izvēli un koncentrēties uz darbu ministrijā. "Aicinājām ministri apsvērt vai gadījumā nav nepieciešams visus spēkus veltīt ministrijā šajā valstij grūtajā laikā. Tas ir viņas ziņā vai pievērsties deputāta vai ministra darbam. Šos divu pienākumu pildīšana paņem ļoti daudz spēka un darba ir daudz gan parlamentā, gan ministrijā," uzsvēra Vējš.

Savukārt Petraviča pavēstījusi, ka Saeimas frakcija neatzīst "KPV LV" valdi un uzskata to par neleģitīmu. Politiķe norādīja, ka ir savākti ap 100 biedru paraksti, lai sasauktu jaunu partijas biedru sapulci. Biedru parakstu skaits jaunas sapulces organizēšanai esot lielāks, nekā biedru skaits, kuri ir ievēlējuši "KPV LV" valdi, kuru frakcija neatzīst, uzsvēra politiķe.

Atbildot uz jautājumu, vai uz ministres amata laiku noliks Saeimas deputātes mandātu, Petraviča 25.janvārī norādīja, ka "šis ir tiešām ļoti sarežģīts laiks," un atzina, ka "nav viegli apvienot darbu". Politiķe skaidroja, ka jautājums par iespēju nolikt parlamentārietes mandātu uz laiku, kamēr ir labklājības ministre, tiks pārrunāts un par to tiks lemts "KPV LV" Saeimas frakcijā.

"KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo aģentūrai LETA skaidroja, ka tas, vai uz labklājības ministres amata laiku atstāt Saeimas deputātes amatu vai turpināt būt parlamenta deputātei, būs pašas Petravičas izšķiršanās. "KPV LV" frakcija vēl lems par savu nostāju šajā jautājumā, taču Saeimas Kārtības rullis neparedz attiecībā uz savu mandātu Petravičai ņemt vērā frakcijas viedokli, skaidroja politiķis.

Možvillo atturējās prognozēt, vai frakcija atbalstīs deputātes mandāta saglabāšanu vai arī aicinās to nolikt uz ministres amata pildīšanas laiku. Reizē viņš aicinās frakcijai pašai pieņemt kādu lēmumu par savu nostāju, ņemot vērā arī situāciju ar Covid-19 izplatību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu