Korupcijas sērga Latvijā nerimst: "Delna" informē par aktuālo situāciju (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Delna" direktore Inese Tauriņa
"Delna" direktore Inese Tauriņa Foto: Ekrānuzņēmums/Facebook

"Sabiedrība par atklātību - Delna" šodien plkst.10 informē par jaunākajiem Korupcijas uztveres indeksa rezultātiem Latvijā, analizējot šos rezultātus plašākā kontekstā un apskatot faktorus, kas ir ietekmējuši mūsu līdzšinējo sniegumu.

Ar pētījuma rezultātiem iepazīstina "Delnas" direktore Inese Tauriņa, kura sniegs skaidrojumus, rekomendācijas, kā arī atbildēs uz zoom dalībnieku komentāriem un jautājumiem. 

Kā ziņots, aktuālais Korupcijas uztveres indekss par 2020.gadu liecina, ka Latvijas rezultāts būtiski neuzlabojas, tāpēc "Delna" uzsver, ka valstij laiks spert daudz drosmīgākus soļus. 

Starptautiskā pretkorupcijas organizācija Transparency International (TI) ir publicējusi korupcijas uztveres indeksa (KUI) 2020. gada rezultātus. Latvijas rādītājs, salīdzinot ar 2019. gadu, ir pieaudzis par 1 punktu, sasniedzot  57 punktus (no 100), un Latvija ieņem 42. vietu kopā ar Kipru un Kostariku.

Lai arī pieaugumu varētu novērtēt kā soli pareizā virzienā, tomēr Latvijas KUI ilgstoši stagnē un ir pārāk zems, kā arī atpaliek no citām Eiropas Savienības un Eiropas sadarbības un attīstības organizācijas valstīm (OECD).

Korupcijas uztveres indeksu ik gadu publicē starptautiskā pretkorupcijas organizācija "Transparency International", un tas ir pasaulē visplašāk lietotais publiskā sektora korupcijas līmeņa indikators. "Delna" ir "Transparency International" nodaļa Latvijā.

Indeksa rādītāji liecina, ka, neraugoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aktīvajiem centieniem cīņā ar korupcijas sērgu, patlaban pārliecinošus rezultātus birojs nav sasniedzis, pērn norādīja KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu