Igaunijas valdība nolemj Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus vienādot visā valsts teritorijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kaja Kallasa
Kaja Kallasa Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas valdība saskaņā ar Veselības departamenta un zinātniskās padomes ieteikumiem nolēmusi februārī vienādot Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus visā valsts teritorijā.

Kā norādījusi premjere Kaja Kallasa, epidemioloģiskā situācija visā valstī izlīdzinājusies, un tas nozīmē, ka jāvienādo arī ierobežojumi.

Viņa atsaukusies uz sabiedriskās domas pētījumiem, kas liecina, ka cilvēkos jūtami notrulinājusies sajūta attiecībā uz slimības bīstamību.

"Tādēļ ir svarīgi nenovērtēt šos riskus pārāk zemu un darīt visu, lai iegrožotu vīrusa izplatību," uzsvērusi valdības vadītāja, aicinot gan uzņēmējus, gan viņu klientus apzināties savu atbildību, lai nevajadzētu noteikt jaunus ierobežojumus.

Harju apriņķī, kur atrodas Tallina, un Austrumviru apriņķī jaunie noteikumi stāsies spēkā 1.februārī, pārējā valstī - 3.februārī. Rīkojumu par to ieviešanu paredzēts apstiprināt piektdien attālinātā valdības sēdē.

Ēdināšanas iestādes un izklaides vietas varēs strādāt līdz plkst.21, sēdēt pie viena galdiņa joprojām būs atļauts ne vairāk par sešiem cilvēkiem, ievērojot divu metru atstatumu līdz blakus galdiņiem.

Izklaides vietās telpas nedrīkstēs būt aizpildītas vairāk par 50%, kopējam apmeklētāju skaitam nepārsniedzot 250. Vēlreiz pagarināts aizliegums naktī tirgot alkoholu, kas sākotnēji tika noteikts 25.septembrī.

Kinoteātros, teātros un citās pasākumu norises vietās ar fiksētām sēdvietām apmeklētāju skaits nedrīkst pārsniegt 400 un telpu noslodze - 50%.

Harju un Austrumviru apriņķos, ievērojot drošības prasības, varēs atsākt darbu kinoteātri un teātri, kā arī SPA centri, baseini un pirtis, kur, neatrodoties ūdenī, būs jāvalkā maskas. Varēs notikt koncerti, taču ne vēlāk kā līdz plkst.21.

Brīvdabas pasākumos drīkstēs piedalīties līdz 500 cilvēkiem.

Muzeju iekštelpās un izstāžu zālēs joprojām būs jāvalkā maskas un nedrīkstēs uzturēties kopā vairāk par diviem cilvēkiem, ieturot no pārējiem vismaz divu metru atstatumu.

Tādi paši noteikumi joprojām būs spēkā veikalos, bankās un pasta telpās.

Divu metru distancēšanās prasība būs jāievēro nodarbībās ar augstu vīrusa izplatības risku, piemēram, dziedāšanā un dejošanā.

Sporta sacīkstes telpās vēl aizvien būs atļautas tikai profesionāliem sportistiem bez skatītājiem, bet brīvdabas sporta sacīkstēs un veselīga dzīvesveida veicināšanas pasākumos grupas varēs palielināt no 25 līdz 50 cilvēkiem, ievērojot drošības prasības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu