Uz sēdi sanāks UR pašlaik nereģistrētā "KPV LV" alternatīvā valde (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"KPV LV" kopsapulce. Ilustratīvs attēls.
"KPV LV" kopsapulce. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šovakar uz attālinātu sēdi sanāks Uzņēmumu reģistrā (UR) pašlaik nereģistrētā "KPV LV" 12.decembrī ievēlētā valde.

UR ir reģistrējis "KPV LV" 6.decembrī ievēlēto valdi, savukārt partijas biedru sapulces 12.decembra pieņemto lēmumu reģistrācija divreiz atlikta, norādot uz nepieciešamību novērst iesniegtajos dokumentos konstatētos trūkumus.

Kā aģentūru LETA informēja "KPV LV" 12.decembrī ievēlētās valdes pārstāve Inese Ozoliņa, šovakar pēc 12.decembrī ievēlētās valdes locekļu iesnieguma tās priekšsēdētājs Rolands Millers sasaucis pirmo attālināto sēdi politiskās partijas "KPV LV" jaunajai valdei.

"KPV LV" 12.decembrī ievēlētie iespējamie valdes locekļi norāda, ka galvenā valsts notāre Guna Paidere rakstiskā atbildē cita starpā esot norādījusi, ka "partijas valde tiek iecelta nevis ar ieraksta izdarīšanas brīdi politisko partiju reģistrā, bet ar partijas biedru kopsapulces lēmuma pieņemšanas brīdi". "KPV LV" 12.decembra alternatīvajā valdē ievēlētie uzskata, ka tas nozīmē, ka pašlaik saistoši ir tikai viņu kā "leģitīmās valdes" lēmumi. Paidere attiecīgo pozīciju paudusi lēmumā, kurā nolēmusi nemainīt vienu no agrāk UR pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar partiju "KPV LV".

Millers pauž, ka atbilstoši Politisko partiju likumam un Biedrību un nodibinājumu likumam esošā valde, kas ievēlēta 6.decembrī, esot neleģitīma un visas tās darbības, kuras veiktas pēc 12.decembra un saistītas ar partijas iekšējo darbību, esot nelikumīgas. Minētie likumi nosaka, ka biedru pilnspulcē pieņemtie lēmumi stājas spēkā no pieņemšanas brīža un ir saistoši visiem partijas biedriem, neatkarīgi no šo lēmumu reģistrācijas procesa gaitas UR, uzsver 12.decembrī ievēlētās valdes priekšsēdētājs.

"Līdz ar to pērn 6.decembrī fiktīvā sapulcē ievēlētā valde faktiski ir zaudējusi savas pilnvaras jau 12.decembrī, un šobrīd nodarbojas ar apzinātu un mērķtiecīgu partijas un tās pārstāvēto deputātu diskreditāciju partijas biedru, sabiedrības un partneru acīs ar mērķi iznīcināt partiju," akcentē Millers.

Partijas biedri aicina arī aicina valsts notāru nevilcināties ar 12.decembra biedru sapulcē ievēlētās valdes apstiprināšanu UR. Tajā dienā par partijas valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Millers, bet kā valdes locekļi - Ēriks Pucens, Ieva Krapāne, Māris Možvillo, Toms Andersons, Raimonds Nipers un Ramona Petraviča.

TVNET jau vēstīja, ka savukārt 6.decembrī ievēlētā valde, kurā lielākoties ir atšķirīgs sastāvs, nekā 12.decembrī ievēlētajai, iepriekš plānoja drīzumā lemt par "KPV LV" Saeimas frakcijas deputātu izslēgšanu no partijas. Taču jaunākajā ierakstā 6.decembra valdes mājaslapā "kpvlv.com" nav minēta "KPV LV" deputātu izslēgšana, bet paredzēts izskatīt jautājumu par parlamentāriešu darbu.

Drīzumā esot gaidāms jauns UR lēmums saistībā ar "KPV LV", bet nav vēl zināms, kāds būs tā saturs. Iepriekš pieļauts, ka nākamā "KPV LV" biedru sapulce varētu notikt 20.februārī, kad atkal varētu aktualizēt jautājumu par to, kuriem partijas biedriem jāstrādā "KPV LV" valdē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu