Pilsoniskās sabiedrības organizācijas vēl līdz 15.februāriem var iesniegt projektus kapacitātes stiprināšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs foto.
Dators. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Aktīvo iedzīvotāju fonds līdz 15.februāra plkst.14 aicina Latvijas pilsoniskās sabiedrības organizācijas sagatavot un iesniegt projektu pieteikumus organizācijas kapacitātes stiprināšanai, informēja fonda pārstāve Rasa Lazdiņa.

Viņa pavēstīja, ka šis ir jau trešais Aktīvo iedzīvotāju fonda projektu konkurss, un tā mērķis ir stiprināt Latvijas pilsoniskās sabiedrības sektora un pilsoniskās sabiedrības organizāciju ilgtspēju un kapacitāti. Kopējais konkursa budžets ir 1,06 miljoni eiro, un tajā plānots atbalstīt vismaz 50 projektus.

Konkursā projektus var iesniegt pilsoniskās sabiedrības organizācijas, kas reģistrētas biedrību un nodibinājumu reģistrā pirms pagājušā gada 15.februāra un atbilst citām konkursa nolikumā noteiktajām prasībām.

Lazdiņa skaidroja, ka projektos var plānot aktivitātes, kuras ir vērstas uz pilsoniskās sabiedrības organizāciju sadarbību un tīklošanos, cilvēkresursu kompetenču celšanu, finanšu ilgtspējas attīstību un līdzekļu piesaisti, kā arī citas aktivitātes, kas vērstas uz organizācijas attīstību un veicina tās pāreju uz nākamo organizācijas brieduma līmeni ar mērķi efektīvāk un ar lielāku ietekmi darboties savu mērķu sasniegšanā.

Vienam projektam pieprasītais finansējums var būt no 6000 līdz 20 000 eiro. Lai atbalstītu Latvijas pilsonisko sabiedrību Covid-19 laikā, līdzfinansējums nav obligāts. Visi projekti jāiesniedz tiešsaistes sistēmā "projekti.activecitizensfund.lv".

Aktīvo iedzīvotāju fonda programma Latvijā tiek īstenota no 2020. līdz 2024.gadam ar mērķi stiprināt pilsonisko sabiedrību un iedzīvotāju līdzdalību un vairot mazaizsargāto iedzīvotāju grupu spējas. Plašāka informācija par Aktīvo iedzīvotāju fondu var iegūt, apmeklējot tīmekļvietni "activecitizensfund.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu