"Sputnik V" efektivitāte ir 91,6%, teikts medicīnas izdevumā (25)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas izstrādātās vakcīnas "Sputnik V" efektivitāte pret simptomātisku Covid-19 ir 91,6%, liecina rezultāti, kas otrdien publicēti medicīnas izdevumā "The Lancet".

Kā liecina jaunākā datu analīze par 20 000 cilvēku, kas piedalījušies trešajā izmēģinājumu fāzē, divu devu vakcīna ir nodrošina vairāk nekā 90% efektivitāti pret simptomātisku Covid-19.

""Sputnik V" attīstīšana tika kritizēta par pārmērīgu steigu, īsāko ceļu iešanu un caurspīdīguma trūkumu," "The Lancet" neatkarīgajā komentārā norādīja Redingas Universitātes pārstāvis Ians Džonss un Londonas Higiēnas un tropu medicīnas skolas pārstāve Polija Roja.

"Tomēr rezultāts, par ko tiek ziņots šeit, ir skaidrs, un vakcinācijas zinātniskie principi ir nodemonstrēti, un tas nozīmē, ka vēl viena vakcīna tagad var pievienoties cīņai, lai mazinātu Covid-19 apjomu."

Rezultāti liecina, ka "Sputnik V" ir efektīvāko vakcīnu vidū līdzās "Pfizer/BioNTech" un "Moderna" vakcīnām, kuru efektivitāte arī pārsniedz 90%.

Vēl pirms trešās fāzes rezultātu saņemšanas Krievija jau bija sākusi par 18 gadiem vecāku pilsoņu vakcināciju.

Vairākas pasaules valstis jau reģistrējušas "Sputnik V", arī Argentīna, Alžīrija un Baltkrievija.

Janvārī Vācijas kanclere Angela Merkele pavēstīja, ka Vācija piedāvājusi Krievijai palīdzību "Sputnik V" attīstīšanā, kad Krievija bija pieteikusi ""Sputnik V" reģistrācijai Eiropas Savienībā.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu