Kaimiņš: Opozīcijā visi stāv par vienu, bet koalīcijā viens otram dur dunčus mugurā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Atšķirībā no Saeimas opozīcijas, kur visi stāv par vienu, koalīcijā viens otram dur dunčus mugurā, vērtējot koalīcijas partneru rīcību attiecībā uz jautājumu par viņa izdošanu kriminālvajāšanai, uzsvēra deputāts Artuss Kaimiņš.

Kaimiņš, izklāstot lietas apstākļus, pievērsās arī attiecībām koalīcijā un "komandu".

Politiķis atklāja, ka tad, kad koalīcijai pietrūka balsu, lai atlaistu Rīgas domi, lēmumprojekta referents Raivis Dzintars (NA) pats sūtījis automobili pakaļ Kaimiņam uz slimnīcu, lai viņš varētu ierasties Saeimā un nobalsot.

"Pirms gada guļu slimnīcā, esmu apdedzis un Dzintars sūta savu šoferi pakaļ, lai es braucu uz Saeimu balsot par Rīgas domes atlaišanu, jo viena balss bija vajadzīga. Atbraucu ar katetru kājās un tad aizbraucu. Pagāja gads, un tagad pats esat gāzētājs, lai ātrāk izskata lietu," stāstīja Kaimiņš.

Viņu izbrīna arī Mandātu komisijas locekļa, "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Ainara Latkovska uzskats, ka jautājums par Kaimiņa izdošanu viņam atgādinot "Šlesera jautājumu".

"Arī "Attīstībai/Par!" deputāts man teica, ka atbalsta mani un redz, ka lieta ir dīvaina, taču atzīst, ka nevar balsot citādāk, jo ir frakcijas lēmums," sacīja Kaimiņš.

Deputāts arī pastāstīja, ka politiķis, jurists Andrejs Judins esot teicis Kaimiņam, ka lieta esot "ēnaina" un tā nedarot godu prokuratūrai. "Bet tad Judins pats sākt zvanīt deputātiem un vākt balsis manai izdošanai," piebilda Kaimiņš.

"Ar ko koalīcija atšķiras no opozīcijas? Opozīcijā visi stāv par vienu. Bet koalīcijā mēs visur tev sadursim dunčus, pakārsim un nesīsim nākamo,"

attiecības valdošo partiju vidū raksturoja Kaimiņš.

Deputāts arī uzsvēra, ka ar lietas materiāliem Saeimā iepazinās vien 21 deputāts, un pārējie to nav izdarījuši, bet lems par viņa izdošanu kriminālvajāšanai.

Kā ziņots, Saeima šodien lemj pa deputāta Artusa Kaimiņa izdošanu kriminālvajāšanai saistībā ar aizdomām par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu.

 
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu