Tramps atsakās liecināt savā impīčmenta prāvā (11)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: REUTERS/Jim Bourg

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps nesniegs liecības savā impīčmenta prāvā Senātā, kas paredzēta nākamajā nedēļā, ceturtdien paziņoja viņa padomnieks Džeisons Millers, kurš raksturoja šo prāvu kā "nekonstitucionālu".

"Prezidents neliecinās nekonstitucionālā tiesvedībā," Millers pavēstīja Francijas ziņu aģentūrai AFP.

Pārstāvju palātas ieceltie impīčmenta prāvas prokurori ir uzaicinājuši Trampu ierasties uz iztaujāšanu šajā prāvā.

Trampa advokāti, izsmejot prokurora Džeimija Raskina vēstulē pausto uzaicinājumu nākamnedēļ šajā prāvā vai pirms tās atbildēt uz jautājumiem par 6.janvārī notikušo iebrukumu Kapitolijā, nosauca šo uzaicinājumu par "sabiedrisko attiecību triku".

"Jūsu vēstule tikai apstiprina to, kas ir visiem zināms: jūs nevarat pierādīt savus apgalvojumus" pret Trampu, savā atbildē paziņoja advokāti Brūss Kastors un Deivids Šēns, gan nepasakot, vai Tramps liecinās.

Raskins šajā vēstulē rakstīja, ka Trampam, kurš tagad dzīvo savā Maralago golfa kluba kompleksā Floridas štatā, ir maz attaisnojumu izvairīties no liecināšanas. Vairs neesot prezidenta amatā, Tramps nevar apgalvot, ka būtu aizņemts.

Raskins brīdināja, ka Trampa atteikšanās liecināt tiktu uzskatīta par tādu, kas atbalsta pierādījumus pret viņu.

74 gadus vecais Tramps 13.janvārī kļuva par pirmo ASV prezidentu, par kura impīčmentu divreiz nobalsojusi Pārstāvju palāta. Tas notika vienu nedēļu pirms viņa prezidentūras beigām.

ASV Pārstāvju palāta 25.janvārī iesniedza Senātam impīčmenta apsūdzības slēdzienu, kurā bijušais prezidents Donalds Tramps tiek apsūdzēts "musināšanā uz dumpi" sakarā ar viņa atbalstītāju iebrukumu ASV Kapitolijā 6.janvārī.

Senāta līderi ir vienojušies, ka Trampa impīčmenta prāva Senātā sāksies februāra otrajā nedēļā. Prāvas sākums tika atlikts par divām nedēļām, lai Kongresa augšpalāta varētu nodarboties ar citām aktuālām lietām, tostarp prezidenta Džo Baidena nominēto valdības locekļu apstiprināšanu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu