Pirmajā dienā līdz šim vēlmi vakcinēties pret Covid-19 izteikuši vairāk nekā 21 000 iedzīvotāju (53)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock. Kolāža: TVNET

Pirmajā dienā kopš mājaslapas "manavakcina.lv" atklāšanas līdz plkst.19 šajā platformā vēlmi vakcinēties pret Covid-19 izteikuši vairāk nekā 21 000 iedzīvotāju, informēja Veselības ministrijas (VM) komunikācijas speciāliste Anna Strapcāne.

No šodienas Latvijas iedzīvotāji var izmantot jau pirmo no četriem plānotajiem pieteikšanās veidiem un paust savu vēlmi vakcinēties. 

Strapcāne stāstīja, ka pieteikumus aizpildījuši gan gados jaunāki, gan vecāki Latvijas iedzīvotāji. Cilvēki tiek aicināti nesteigties reģistrēt savus pieteikumus pirmajās vietnes darbības dienās, bet izmantot turpmākās dienas, lai nesteidzoties aizpildītu savu pieteikumu. 

Pavisam drīz darbu sāks arī tālruņa līnija pieteikumu pieņemšanai, piebilda Strapcāne.

Tikmēr VM ziņo, ka šodien pēc plkst.15 vietnes "manavakcina.lv" darbība tika atjaunota un stabilizēta. Šobrīd mājaslapā var reģistrēties. Vienlaikus, iespējams, ilgāk būs jāpagaida virtuālajā rindā.

Kā ziņots, piektdien, sākot pieteikšanos vakcinācijai pret Covid-19 vietnē "manavakcina.lv", pirmajās stundās pilnībā to izdevies paveikt aptuveni 3500 cilvēkiem, žurnālistiem atklāja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pavļuts atzina, ka dienas pirmajā pusē bija "zināmas grūtības" ar autentifikācijas bloku "Latvija.lv", taču aicināja paciesties, jo neesot pamata uztraukties, ka kaut kas tiek nokavēts. Politiķis aicināja izmantot iespēju pieteikties vēlāk februārī un "nedrūzmēties".

Viņš arī atgādināja, ka pieteikumi tiks apstrādāti vienlīdzīgi, pēc nejaušības principa, viena kalendārā mēneša robežās. Pirmie vakcīnas saņems prioritārajās grupās esošie iedzīvotāji - mediķi, sociālās aprūpes centru klienti un darbinieki, cilvēki vecumā virs 60 gadiem, hroniskie slimnieki un virkne citu cilvēku.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā, iedzīvotājiem sākot pieteikšanos vakcinācijai pret Covid-19, portāla "manavakcina.lv" darbība bija palēnināta jau neilgi pēc reģistrācijas atvēršanas, tāpēc mājaslapas darbības nodrošināšanai tika izveidota virtuālā gaidīšanas rinda.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu