Briti taisās izmēģināt divu dažādu Covid-19 vakcīnu kokteili (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pacients saņem vakcīnu.
Pacients saņem vakcīnu. Foto: Reuters/ScanPix

Oksfordas Universitātes pētnieki Lielbritānijā sāks pētīt, kas notiek, kad cilvēks tiek vakcinēts ar divām dažādām vakcīnām. 

Laikā, kad sāk aptrūkties vakcīnu, kā arī koronavīruss mutējas aizvien jaunos variantos, atbilde uz šo jautājumu būtu ļoti vērtīga, vēstīts zinātnes izdevumā “Live Science”.  

Šis pētījums, kurā tiks iekļauti vairāk nekā 800 brīvprātīgo no visas Anglijas, pirmo reizi tiks analizēts vakcinācijas paņēmiens, kad tiek izmantotas divas dažādas Covid-19 vakcīnas. Dažiem dalībniekiem tiks dota “AstraZeneca” vakcīna, kurai vēlāk sekos “Pfizer” vakcīna. Savukārt citi tiks vakcinēti apgrieztā kārtībā. 

Daži pētījuma dalībnieki abas vakcīnas saņems ar četru nedēļu starpību, bet citi – ar 12 nedēļu starpību. Dalībniekiem būs periodiski jānodod asins analīzes, lai pētnieki varētu pārbaudīt, kāda ir vakcīnu ietekme uz imūnsistēmu. 

“Pastāv arī iespēja, ka vakcīnu kombinācija varētu pat novest pie tā, ka organismā rodas lielāks noturīgāku antivielu skaits,” izteicās pētnieks Džonatans Van-Tams. 

Oksfordas “AstraZeneca” un “Pfizer” vakcīnas tika izveidotas, izmantojot divus atšķirīgus paņēmienus. Pirmajā vakcīnā ir izmantots novājināts adenovīruss, bet otrajā tiek izmantotas nanodaļiņas. 

Pagaidām gan nav īsti skaidrs, vai abu šo vakcīnu sajaukšana nesīs kādu labumu. Ja šis pētījums patiešām parādīs, ka ir vērts sajaukt abas vakcīnas, tad joprojām būs nepieciešams oficiāls apstiprinājums no veselības iestādēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu