Luksemburga noliedz, ka tā joprojām ir nodokļu patvēruma valsts

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Luksemburgas valdība pirmdien noliegusi vairākos Eiropas medijos izskanējušu jaunu informāciju, ka tā joprojām ir nodokļu patvēruma valsts un tajā bāzēti 55 000 ārzonu uzņēmumu ar aktīviem sešu triljonu eiro apmērā.

"Luksemburga noliedz šajos medijos paustos apgalvojumus, kā arī pilnīgi nepamatotu valsts un tās ekonomikas atainojumu," teikts valdības publiskotajā paziņojumā.

Francijas laikraksts "Le Monde" un Vācijas avīze "Sueddeutsche Zeitung", kā arī vairāki citi mediji apgalvo, kā turīgi cilvēki Luksemburgu joprojām izvēlas kā vietu, kur glabāt savu bagātību, kas reizēm iegūta krāpnieciski vai ļaunprātīgi.

Par spīti uzlabojumiem, kas panākti kopš 2014.gada "LuxLeaks" skandāla, šī valsts joprojām ir uzņēmumu un turīgu privātpersonu iecienīta vieta, pateicoties tās nodokļu režīmam, raksta "Le Monde".

Mediju veiktā analīze liecina, ka gandrīz 90% Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu kontrolē nerezidenti.

Luksemburgas valdība gan uzsver, ka tā pilnībā ievēro Eiropas Savienības un starptautiskās regulējumu un caurskatāmības prasības.

Valdība skaidro, ka investori Luksemburga izvēlas, pateicoties tās stabilitātei, atvērtībai un spējai nodrošināt pārrobežu finanšu pakalpojumus.

Tikmēr Eiropas Komisija paziņojusi, ka izanalizēs šo medijos pausto informāciju un lems par rīcību, ja tāda būs nepieciešama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu