Rīgas sociālās aprūpes centri gatavi sākt klientu vakcinēšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Visi trīs Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes centri (SAC) ir gatavi vakcinācijai, un ir izstrādāta skaidra shēma, kā to darīt, informēja Rīgas domē.

 

SAC "Stella Maris" un SAC "Mežciems" klientus un darbiniekus vakcinēs viņu ģimenes ārsts, bet SAC "Gaiļezers" - Veselības centru apvienība. 

Ir sagatavoti saraksti, un SAC ir izplānojuši plūsmu, kā notiks vakcinācija. Būs gan klienti, kas paši varēs aiziet līdz kabinetam, kur notiks vakcinācija, gan guļošie klienti, pie kuriem ies uz istabiņām.

Visos SAC ir veiktas klientu un darbinieku aptaujas, kurās vairāk nekā puse ir piekritusi vakcinācijai.

Vēl jāņem vērā, ka vakcinēties patlaban nevar tie, kas nesen pārslimojuši Covid-19, bet šie klienti būs gatavi vakcinēties vēlāk. 

SAC divas dienas iepriekš tiks informēti, ja vakcīnu devu pietiks šajā pievedumā, bet pašlaik šādas informācijas nav.

Rīgas domes Labklājības departaments cer uz nākamo vakcīnu pievedumu. 

Saņemta arī informācija, ka Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centra (RPBJC) vienas struktūrvienības darbiniekus plānots vakcinēt 11.februārī. Vakcinēties piekritusi vairāk nekā puse RPBJC darbinieku. RPBJC ir septiņas struktūrvienības. Arī centrs ir iesniedzis visus vakcinējamo sarakstus, un viņus vakcinēs izbraukuma brigāde no medicīnas centra "ARS".

Kā ziņots, Latvija svētdien saņēmusi ražotāja "AstraZeneca" vakcīnas "Covid-19 Vaccine AstraZeneca" pirmo daļu jeb 7200 devas, aģentūru LETA informēja Nacionālajā veselības dienestā.

Tas gan ir mazāk nekā sākotnēji plānots. Vēl piektdien dienests informēja, ka paredzēta 13 439 devu piegāde, bet sestdien precizēja, ka pirmajā pievedumā tiks saņemtas 7200 devas.

Šī ir divu injekciju vakcīna, kas nozīmē, ka katram iedzīvotājam jāsaņem divas tās devas. Otrā jāievada četras līdz 12 nedēļas pēc pirmās devas.

Lielākā daļa šīs piegādes vakcīnu paredzētas mediķiem un farmaceitiem, tomēr paralēli nākamnedēļ plānots sākt potēt nākamo prioritāro grupu - sociālās aprūpes iestāžu darbiniekus un klientus.

Nākamās "AstraZeneca" vakcīnas devu piegādes plānotas 13.februārī - 9600 vakcīnu devas, 20.februārī - 22 621 un 3.martā - 32 896 vakcīnu devas. Jārēķinās ar to, ka plānotās Covid-19 vakcīnu devu piegādes ir mainīgas un atkarīgas no ražotāja spējas nodrošināt vakcīnu pieejamību.

 
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu