Ģirģens: Covid-19 ierobežojumiem jāpieiet reģionāli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sandis Ģirģens.
Sandis Ģirģens. Foto: Sintija Zandersone/LETA

 Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem un to kontrolei būtu jāpieiet reģionāli, lielāko izmanību veltot novadiem, kur ir augstāka saslimstība, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV).

Pašlaik valdība diskutē par reģionālā principa piemērošanu klātienes mācību atsākšanai, bet iekšlietu ministrs domā, ka šāds princips būtu jāpiemēro plašāk, lai ierobežojumu sistēma būtu efektīvāka.

Ģirģens sacīja, ka arī atteikšanās no komandantstundas brīvdienu naktīs notikusi, lai policija ar ierobežojumu kontroli varētu strādāt mērķtiecīgāk un efektīvāk.

Policijas spēki Covid-19 ierobežojumu kontrolē tagad tikšot pārdislocēti tur, kur ir lielākie riski - transports, tirdzniecības centri, publiskās vietas laikā, kad cilvēki ir sociāli aktīvi.

Politiķis domā, ka nākamajam solim no valdības puses būtu jābūt "transporta jautājumu sakārtošanai", lai tajā būtu vēl mazāka cilvēku pulcēšanās. Ģirģens arī joprojām uzskata, ka būtu jāļauj atsākt dabu skaistumkopšanas jomā un jāatļauj sporta treniņi iekštelpās, nosakot jomām precīzus ierobežojumus.

Ministrs atzīmēja, ka valdība Covid-19 ierobežojumu kontrolē strādājošajiem iekšlietu darbiniekiem piemaksas ir palielinājusi līdz 75%, līdz ar to finanšu jautājumu varot uzskatīt par atrisinātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu