TOS: Kopš rudens mēnešiem dažādu traumu skaits ir pieaudzis pat par 80%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ieģipsēta roka. Ilustratīvs attēls
Ieģipsēta roka. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (TOS) ārsti ir novērojuši, ka kopš rudens mēnešiem patlaban dažādu traumu skaits ir pieaudzis pat par 80%, un kopš decembra mēneša - par 50%, pavēstīja slimnīcas Uzņemšanas nodaļas vadītājs, traumatologs un ortopēds Guntis Naglis.

Viņš šo pieaugumu skaidro ar ziemas iestāšanos, slideno laiku, kā arī dažādiem ziemas sporta veidiem.

Aktuālākās traumas ir apakšdelma lūzumi, jo cilvēki krītot uz slidenām ietvēm, turklāt parasti krīt uz priekšu uz rokām.

Gados vecākiem cilvēkiem bieži ir gūžas locītavas lūzumi.

Attiecībā pret ziemas sporta un izklaides veidiem, slidojot visbiežāk tiek gūti elkoņa kaula lūzumi, savukārt slēpojot - apakšstilba lūzumi, norāda mediķis.

Līdz ar to patlaban slimnīcas noslodze ir būtiski pieaugusi, jo arī no reģioniem tieši uz TOS tiek vesti pacienti ar dažādām traumām.

Tas saistīts ar reģionu slimnīcu pieaugošo noslodzi darbā ar Covid-19 pacientiem.

Slimnīcas ārsti aicina pārdomātāk un prātīgāk pārvietoties pa slidenām ielām un ceļiem un īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem izvērtēt nepieciešamību doties ārpus mājas. Tāpat ārsti aicina izvēlēties ziemai un slidenajam laikam piemērotus apavus, izvairīties no augstiem papēžiem un izmantot apaviem speciālas uzlikas ar radzēm.

Tāpat TOS atgādina, ka tagad operāciju veikšana slimnīcā aizņem vairāk laika, jo katram pacientam ir jāsagaida Covid-19 testa atbilde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu