Lūsis komentē Kad tava vēlme atpūsties ir svarīgāka par kāda cita vēlmi dzīvot

Foto: TVNET kolāža
Toms Lūsis
CopyLinkedIn Draugiem X

Pirms pāris nedēļām staigāju pa Cīrulīšu dabas takām, un tās veda arī gar kāda populāra pašmāju slēpošanas kalna pakāji. Toreiz nobrīnījos par cilvēku baru, kas, neievērojot distanci un veselo saprātu, nepārtraukti drūzmējās pie pacēlāja.

Tomēr, kas vēl jautrāk – kamēr lielākā daļa no mums sēž mājās un dara visu iespējamo, lai valsts pēc iespējas ātrāk pārvarētu Covid krīzi, citi ļoti aktīvi plāno ārzemju braucienus uz kalniem. Jo nav jau aizliegts. Un kāpēc nebraukt, ja var braukt, vai ne?

“Meklējam līdzbraucējus slēpošanai Polijas Tatru kalnu kūrortā Zakopane. Slēposim vienu nedēļu.  Brauksim ar 2 komfortabliem Ford Tourneo busiņu. Kopā būsim 12 ceļotāji.

Izmaksas ar kurām ir jārēķinās - 600 eur ceļš turp atpakaļ + dzīvošana viesu mājā ar brokastīm (7 naktis). Katram braucējam būs jātaisa COVID tests Latvijā pirms izbraukšanas un Polijā pirms došanās mājās (tests katram par saviem līdzekļiem, orientējošās izmaksas par testu ap 50 eur),” Facebook sludinājumā raksta kāds Andris.

Seši līdz septiņi nepazīstami cilvēki vienā busiņā – kas gan var noiet greizi? Vienīgā neraža, ka Latvijā vienā automašīnā drīkst pārvietoties tikai vienas mājsaimniecības pārstāvji. Protams, tā ir niecīga problēma, ja nekādi nespēj vienu sezonu neaizbraukt uz kalniem. 

Robertam risinājums jau azotē: “Un veel ir jaatceraas, ka Latvijaa vienaa transporta liidzeklii var atrasties viena maajsaimnieciiba. Kas noziimee lai neatrautos sodu, uz ko muuseejie ir dikti naski, liidz Latvijas Lietuvas robezhai katram ir jaanokljuust saviem speekiem (braucot lielaakai kompaanijai ar busu). taapat arii atpakaljceljaa.”

Kaut kādi kretīni, kas ir naski uz sodu likšanu, iedomājas te čakarēt cilvēkiem izpriecu braucienus. Kaut kas neiedomājams.

Tomēr latvieši ir sīksta un neatlaidīga tauta. Kas nav aizliegts, tas ir atļauts. Un, ja tas nav atļauts, tad to var apiet. Kā savulaik pravietiski teica bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga:

Mēs esam diženi!
Mēs esam raženi!
Mēs esam skaisti!
Mēs zinām, ko mēs gribam!
Un, ko mēs gribam, to mēs varam!
Un, ko mēs varam, to mēs darām!

Un acīmredzot mēs gribam pabraukāties no kalna un atpūsties kalnu kūrortā. Kūrortā, kurā būs sabraukuši arī citu apkārtējo valstu visalternatīvāk apdāvinātie tīrradņi. 

“Nav jau daudz to variantu, ja grib paspēlēt krievu ruleti, var uz Ukrainu laist, Ja atrod kādu nelegālu dzīves vietu, tad uz Austriju, Itāļi ciet līdz 5. martam un maz ticams ka atvērsies, tagad prasa kompensācijas nevis trases atvērt. Pa kluso var mēģināt Šveicē iešmaukt, bet ja nepaveiksies, būs jāsēd karantīnā. Vēl teorētiski ir Poļu kalni, kur vairāk par 1x neviens parasti nebrauc, Slovākijaā prasa testu ne vēlāk kā 72h, lai tiktu uz pacēlāju, attiecīgi reizi pāris dienās jāiet testēties...” spriež Arturs.

Anna savukārt vēlas noskaidrot: “Vai kāds apsver domu par Šveici šajā sezonā vai varbūt jau ir tur? Kāda situācija un kā ir ar testu atpakal braucot? Lai iebrauktu LV ir jābūt 72h derīgam testam, ka nozīmē, ka uz vietas ir jātestējas?”

“Vai kādam ir informācija par situāciju Itālijas, Austrijas, Francijas, Šveices kalnos? Var braukt? Strādā? Kur labāk?” interesējas Laura.

Reini nodarbina jautājums: “Vai ir kāds, kas zin par slēpošanu Polijā? Ja aizbrauc uz turieni ir jāsēž karantīnā? Vai var uzreiz iet uz kalnu?”

Arī Martinam ir lielisks plāns: “Man šķiet, pašlaik visērtāk var aizbraukt uz Zviedrijas kalniem. Pašam arī ir plāns par Ari. Ir kādas atsauksmes varbūt?” 

“Austrija pirmas 10 dienas karantīna jasež. Jagaidam Janvara beigas varbūt kas uzlabosies un vares braukt slepot,” gada sākumā optimistiski sprieda Jānis.

Protams, kalnumīļi ir tikai daļa no pasaules apceļotājiem. Aviobiļetes taču tagad lētākas nekā agrāk. Kāpēc gan neizmantot izdevību, lai dotos atpūtā uz siltajām zemēm? 

Tā sakot, lai mājās ārkārtējā situācijā sēž muļķi – robežas ir vaļā. Un pēc tam visi kopā plātīsim rokas – kā tad tā, kā tad tā? Statistika taču jau bija sākusi iet uz labo pusi, kāpēc tā atkal kāpj? Un varēsim vainot stulbo valdību, kas kārtējo reizi pagarinās ārkārtējo situāciju un palielinās ierobežojumus. Un muļķi turpinās sēdēt mājās, kamēr citi izklaidējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu