Jelgavā par vairākām zādzībām apcietina deviņas reizes tiesātu vīrieti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zaglis. Ilustratīvs foto.
Zaglis. Ilustratīvs foto. Foto: Lucky Business/SHutterstock.com

Jelgavā šomēnes aizdomās par vairāku zādzību pastrādāšanu aizturēts un apcietināts iepriekš deviņas reizes tiesāts vīrietis, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Viņa skaidroja, ka 1.februārī Jelgavā no kādas dzīvojamās mājas pagalma nozagta 2014.gada izlaiduma automašīna "Toyota Corolla", kas 8.februārī atrasta pilsētā kādā stāvlaukumā un atgriezta tās likumīgajam īpašniekam.

Vēlāk, 11.februārī, Jelgavas Pašvaldības policijas darbinieki, naktī patrulējot, pamanīja vīrieti, kurš nesa somu un metāla kasti. Uz aizdomu pamata par izdarītu zādzību Pašvaldības policijas darbinieki vīrieti aizturēja.

Uzrādot mugursomas saturu, tajā konstatēta pults no elektroniski veramajiem vārtiem, vairāku automašīnu atslēgas, navigācija, video reģistrators, mobilie tālruņi, maki ar svešu personu dokumentiem un daudzi citi sadzīves priekšmeti. Tā kā bija pamats domāt, ka minētās mantas ir iegūtas noziedzīgā ceļā, uz notikuma vietu izsaukta VP, un aizdomās turētais vīrietis aizturēts un nogādāts VP tālākai lietas apstākļu noskaidrošanai.

Kriminālprocesa ietvaros 1988.gadā dzimušajam vīrietim, kurš agrāk bijis tiesāts deviņas reizes, tika piemērots bargākais drošības līdzeklis - apcietinājums. Pašlaik tiek veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu personas saistību ar vairākām zādzībām no dažādiem transportlīdzekļiem Jelgavā.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, kā arī par transportlīdzekļa zādzību. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu