Bordāns par pabalstu senioriem: pensionāri nebūtu jādala "priviliģētajos vai nepriviliģētajos" (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tieslietu ministrs un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns nedomā, ka pensionāri vienreizējā atbalsta pabalsta saņemšanai būtu jādala "priviliģētajos vai nepriviliģētajos".

Vaicāts, vai pabalsts būtu jāpiešķir ikvienam pensionāram jeb kādai noteiktai grupai, piemēram, tikai maznodrošinātajiem, ministrs aģentūrai LETA sacīja, ka līdzīgi, kā par bērnu pabalstu nenotika dalīšana, viņaprāt, arī pensionārus nevajadzētu dalīt.

"Arī pensionāriem ir dažādi apstākļi, ne vienmēr tuvinieki viņus varēja satikt un apkopt. Īpaši senioriem, kas atrodas sociālās aprūpes centros, iespējams, klājas grūtāk," teica Bordāns.

Vaicāts, vai JKP ieskatā pabalstu varētu saņemt arī strādājošs pensionārs, politiķis norādīja, ka droši vien šodien Koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes sēdē politiķi par to lems. "Uzklausot labklājības ministres Ramonas Petravičas (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) domas, mēs līdz galam izlemsim," teica Bordāns.

Jau vēstīts, ka visdrīzāk 200 eiro pabalstu pensionāriem rosinās piešķirt, nosakot konkrētu pensijas slieksni, kuriem šāds pabalsts ir izmaksājams, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja labklājības ministre.

Petraviča atzina, ka vēl turpināsies sarunas par atbalsta piešķiršanas kritērijiem, jo ir gaidāmas diskusijas par sliekšņa noteikšanu minētā atbalsta saņemšanai, lai gan uz jautājumu, cik liels tas varētu būt, ministre atbildēja, ka nevēloties spekulēt ar cipariem šajā jautājumā, jo vienošanās par to nav panākta.

"Šoreiz galvenais ir fakts, ka vēl piektdien tika saņemts atbalsts šāda pabalsta izmaksai. Tagad ir jāveic visi aprēķini un jānoformulē piedāvājums, lai valdība varētu pieņemt lēmumu," piebilda ministre.

Kā ziņots, pēdējā laikā partijas naski virza priekšlikumus par dažādu pabalstu izmaksu iedzīvotājiem - Nacionālā apvienība virzīja ieceri par vienreizēju 500 eiro pabalstu par katru bērnu, kam sākotnēji nebija pilna koalīcijas atbalsta, taču vēlāk šāds pabalsts tika atbalstīts, un tas valstij izmaksās 182 miljonus eiro.

Paralēli Petraviča nāca klajā ar priekšlikumu par 200 eiro atbalstu arī pensionāriem un invaliditātes pensiju saņēmējiem, kas prasītu vēl aptuveni 100 miljonus eiro. Savukārt Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valde nolēmusi sarunām koalīcijā virzīt jautājumu par 250 eiro pabalsta izmaksu senioriem un personām ar invaliditāti.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu