Kā zinātnieki atklāja klitora izmēru? (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kā zinātnieki atklāja klitora izmēru? Uz šo jautājumu pirmajā podkāsta “K punkts” epizodē atbild ginekoloģe un Rīgas Stradiņa universitātes docētāja un pētniece Ieva Briedīte.

“Visvairāk informācijas ir no tiem pētījumiem, kas ir veikti uzbudinājuma laikā. Viss kas ir darīts un pētīts, lai noskaidrotu klitora patieso apjomu,” skaidro daktere Briedīte.

Viņa uzskata, ka informācija par klitora patiesajiem izmēriem nav nekas jauns. Tas drīzāk ir jautājums par to, kāda informācija ir pieejama cilvēkiem dažādos laikos un dažādās pasaules vietās.

“Es teiktu, ka tā nav revolūcija šobrīd. Visā Eiropā un puķu bērnu laikos bija tā patiesā seksuālā revolūcija, kad cilvēki sāka nākt ar domu, ka bauda ir svarīga. Un visādos veidos tā tika gūta,” atzīst ginekoloģe.

“Klitors ir anatomiska vienība jeb orgāns. Tas ir orgāns, kura vienīgā funkcija ir bauda. Patiesībā citu funkciju organismā tam nav,” norāda ginekoloģe Ieva Briedīte.

“Daudzi cilvēki ne vienmēr zina šā orgāna patiesos apmēros. Tas, ko apmēram zina, kur ir lokalizācija mazam punktam, kas anatomiski tiek saukts par klitora galviņu. Un tas ir pavisam neliels anatomisks punkts, kas reizēm ir paslēpts vēl zem priekšādiņas, ko ne tik viegli var atrast. Patiesie izmēri ir daudz lielāki,” atklāj ārste.

Vairāk par klitoru, G punktu un sievietes seksualitāti skaties podkāsta “K punkts” intervijā ar ginekoloģi un Rīgas Stradiņa universitātes docētāju un pētnieci Ievu Briedīti YouTube kanālā Skalak RSU. “K punkts” ir RSU studentu medija “Skaļāk” podkāsts par cilvēka seksualitāti. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu