Bērna saslimšanas dēļ mācības neatsāk arī Nīkrāces pamatskolā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Klases telpa Nīkrāces pamatskolā. Ilustratīvs attēls
Klases telpa Nīkrāces pamatskolā. Ilustratīvs attēls Foto: Oskars Lūsis/TVNET

Saslimstot ar Covid-19 vienam pirmsskolas bērnam, klātienes mācības šonedēļ neatsāka arī Nīkrāces pamatskolā Skrundas novadā, informēja Skrundas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Rozenfelde.

Viņa stāstīja, ka Nīkrāces pamatskolā mācās arī pirmsskolas izglītības rotaļu grupas bērni, piecus un sešus gadus vecie bērni. Konstatējot viena bērna saslimšanu ar Covid-19, skolas vadība konsultējusies ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologiem, kuri rekomendējuši neatsākt klātienes mācības.

Skrundas novada Izglītības nodaļas vadītāja Inga Flugrāte ir pateicīga mammai, kura godprātīgi un operatīvi paziņoja par bērna saslimšanu ar Covid-19, kas iespējams pasargās no plašākas saslimšanas ar Covid-19.

Par saslimušā bērna kontaktpersonām ir noteikti visi pārējie grupas bērni un pieci darbinieki, tādēļ pašvaldībā nolemts Nīkrāces pamatskolā noteikt karantīnu līdz 2.martam.

Tas nozīmē, ka pirmsskolas rotaļu grupa, piecus un sešus gadus vecie bērni, kuri gatavojas skolas gaitām, kā arī 1-4.klašu skolēni mācās attālināti.

Flugrāte stāstīja, ka vakar testēti visi 1.-4.klašu skolotāji, bet 1.martā un 2.martā atkārtoti tiks veikts siekalu tests pilnīgi visiem skolas darbiniekiem. Izvērtējot testu rezultātus un kopējo epidemioloģisko situāciju Nīkrāces pagastā, nākamnedēļ tiks lemts par klātienes mācību atsākšanu no 3.marta, sacīja Izglītības pārvaldes vadītāja.

Savukārt Skrundas novada vidusskolas 1.-4.klašu skolēni 22.februārī atsāka klātienes mācības.

Jau vēstīts, ka šodien klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem bija plānots atsākt 25 pašvaldībās, kas atbilstoši valstī noteiktajiem kritērijiem uzskatāmas par epidemioloģiski drošākām. Taču četrās no tām - Pļaviņās, Skrīveros, Ķegumā un Cesvainē - skolu vadība nolēma turpināt attālinātas mācības, jo apkārtējos novados no kuriem skolās mācās bērni saslimstība ar Covid-19 ir salīdzinoši augsta.

Atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem uz ceturtdienu, 18.februāri, darbu klātienē varētu atsākt 25 pašvaldību - Alsungas, Auces, Burtnieku, Cesvaines, Dagdas, Durbes, Ērgļu, Ķeguma, Krustpils, Kuldīgas, Mālpils, Mērsraga, Naukšēnu, Neretas, Pāvilostas, Pļaviņas, Rūjienas, Salacgrīvas, Saulkrastu, Siguldas, Skrīveru, Skrundas, Tērvetes, Vecumnieku un Vecpiebalgas novadu - skolas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu